fbpx
Skip to main content
Dijego Maradona

MARADONA TRAŽIO PRAVOSLAVNI BLAGOSLOV: Argentinac celivao panagiju Presvete Bogorodice Irineja Bulovića

Foto: Profimedia
Dijego je bio veliki vernik.

Veze Dijega Maradone sa Srbijom su poznate. Znamo kakvo je prijateljstvo gajio sa Emirom Kusturicom i kako je igrao protiv Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije. Videli smo i daje znao da zapeva srpske pesme, ali sada se ispostavilo da je jednom prilikom u Rusiji imao susret sa zvaničnicima Srpske pravoslavne crkve. 

ANĆELOTI NA IVICI PLAČA: Legendarni Italijan pred utakmicu pustio suzu zbog Maradone (VIDEO)

ANĆELOTI NA IVICI PLAČA: Legendarni Italijan pred utakmicu pustio suzu zbog Maradone (VIDEO)

UŽAS: Ubijen grobar koji je SLIKAO Dijegov leš! Ubačen u KONTEJNER (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

UŽAS: Ubijen grobar koji je SLIKAO Dijegov leš! Ubačen u KONTEJNER (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

SVETSKI ŠAMPION IZNEO NEVEROVATNU TVRDNJU: Maradona bi bio ŽIV, da NIJE uradio jednu stvar

SVETSKI ŠAMPION IZNEO NEVEROVATNU TVRDNJU: Maradona bi bio ŽIV, da NIJE uradio jednu stvar

Naime, u decembru 2017. godine su vladika Irinej Bulović sa episkopom mohačkim Isihijem i svitom otišao na proslavu stogodišnjie obnove Patrijaršije u Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi. U to vreme dešavao se žreb za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a u liftu hotela desio se neverovatan susret. 

- U atmosferi globalnog velegrada, u hotelu kroz čiji hol, kao na pokretnoj traci, defiluju najznačajnije i najpoznatije svetske ličnosti, u lift je, potpuno iznenada, zajedno sa nama, ušao i oniži crnpurasti čovek, kovrdžave kose i sa upadljivim osmehom na licu. Odmah sam prepoznao da se radi o fudbalskom čarobnjaku, koji je gotovo sâm pobedio favorizovanu reprezentaciju Engleske na Svetskom prvenstvu 1986. godine - podseća se epikop Isihije. 

Maradonu je ovaj susret zbunio, a Isihije i Irinej su odmah u Maradoni prepoznali dobrotu i hriščanske vrednosti.

- I on je, rekao bih, bio iznenađen, videvši dvojicu visokih, od njega skoro dvostruko viših ljudi, u crnim mantijama, sa dugim bradama i kamilavkama na glavama. Već na prvi pogled, u njemu smo prepoznali dobrog čoveka, skromnog hrišćanina i bogobojažljivog vernika jer je odmah pokazao izuzetno poštovanje - prosto se "ukipio" pred vladikom Irinejem - i upitao vladiku da li može da celiva ikonu Presvete Bogorodice na njegovim grudima (panagiju) i zamolio da ga vladika Irinej blagoslovi - priča episkop Isihije na koga je Dijego Armando Maradona ostavio neverovatan utisak.

- Preosvećenom episkopu Irineju, za koga je opštepoznato da ne prati sport, brzo sam objasnio ko je naš saputnik u liftu moskovskog hotela. Naravno, on je dostojanstveno i sa osmehom, pozvao našeg brata Dijega Armanda, kao iskrenog i bogoljubivog hrišćanina, da celiva panagiju na vladičinim grudima, blagoslovio ga na naš pravoslavni način i poželeo mu da ga Presveta Bogorodica prati u svakom dobrom delu koje preduzima.

- Eto, takav je bio Maradona, Dijego Armando. Bog neka mu podari Carstvo nebesko! - završava svoju priču Isihije!

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd