Utorak 19. mar 2024.
Fudbalska reprezentacija Srbije

FANTASTIČNE VESTI ZA SRBIJU: Kockice se sklapaju, Orlovi blizu DRUGOG šešira na Mundijalu koje donosi lakše rivale

Foto: MN Press
Korak po korak.

Fudbalska reprezentacija Srbije za sada je jedan od 13 sigurnih putnika za Svetsko prvenstvo u Kataru sledeće godine, a šanse da bude raspoređena u drugom šeširu na žrebu za Mundijal postaju sve veće.

DIVNIM GOLOM POSTAO NAJBOLJI STRELAC: Vlahović na 40 metara primio loptu, a onda odradio SAVRŠEN POSAO (VIDEO)

DIVNIM GOLOM POSTAO NAJBOLJI STRELAC: Vlahović na 40 metara primio loptu, a onda odradio SAVRŠEN POSAO (VIDEO)

ČEMPIONŠIP: Prekinut crni niz, Paunovićev Rednig beži iz opasne zone

ČEMPIONŠIP: Prekinut crni niz, Paunovićev Rednig beži iz opasne zone

SKLOPILI SU TAJNI DOGOVOR: Poznat KLUB u koji odlazi Dušan Vlahović

SKLOPILI SU TAJNI DOGOVOR: Poznat KLUB u koji odlazi Dušan Vlahović

Posle žreba za evropski baraž za šampiona sveta, jasno je da na Mundijal neće Portugalija ili Italija, što znači da smo u projekciji za Katar otišli jedno mesto napred.

Poznato je da će Srbija u najgorem slučaju biti u trećem šeširu prilikom žreba grupa za Mundijal, ali novonastale okolnosti nas približavaju drugom.

To je od velikog značaja ako se prisetimo da su na prethodnom SP u Rusiji reprezentativci Srbije bili u najslabijem, četvrtom šeširu.

Na najnovijoj rang listi FIFA Srbija je skočila za dva mesta i zauzima poziciju - 23. Izabranici Dragana Stojkovića preskočili su selekciju Čilea, koja još uvek ima dobre šanse da se domogne Mundijala.

Orlovima je neophodno da još neke stvari poklope kako bi došli do u drugog šešira. Mi smo trenutno četvrti na listi ispod crte za drugi šešir. Što znači da je potrebno da četiri reprezentacije koje su ispred nas ispadnu.

Iz Evrope tu su Švedska (trenutno 18. na FIFA listi) i Vels (19), iz Južne Amerike Kolumbija (16) i Urugvaj (17), iz Afrike Senegal (20), iz Severne i Srednje Amerike SAD (12) ili Meksiko (14).

Naravno, moguće je da Srbija dodatno napreduje na FIFA listi jer je žreb za Mundijal zakazan za 1. april. Postoje osnovane šanse da ni Švedska ni Vels ne putuju u Katar, pošto su u izuzetno izjednačenim delovima baraža. Urugvaj i Kolumbija su takođe upitni prema sadašnjem poretku, tako da šanse za drugi šešir i te kako postoje.

Najnovije vesti o fudbalskoj reprezentaciji Srbije nađite OVDE

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Dragana Rukavina, supruga Antonija Rukavine

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd