Utorak 19. mar 2024.
Miki

FINALE LIGE EVROPE: Đavolima pehar i Liga šampiona (VIDEO+GALERIJA)

Foto: Reuters
Utakmica je odigrana u Stokholmu.

Mančester junajted je osvojio trofej u Ligu Evrope i tako podigao jedini pehar koji mu je nedostajao u prebogatoj klupskoj istoriji. Crveni đavoli su u finalu u Stokholmu pobedili Ajaks 2:0 i tako obezbedili direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, čime su ostvarili osnovni cilj zacrtan pred start sezone u kojoj su već osvojili i Liga kup Engleske. 

POTVRĐENO: Ljubimac Grobara u Liverpulu (FOTO)

SVAKI ZVEZDAŠ OVO MORA DA ZNA: Kako zvuči NAJLAKŠE pitanje u kvizu, a vredi HILJADE dinara (VIDEO)

Velikan sa Old Traforda je mnogo bolje otvorio meč, imao nekoliko solidnih prilika na startu utakmice, a poveo je u 18. minutu. Pol Pogba je šutirao sa dvadesetak metara levom nogom, a lopta je pogodila jednog defanzivca Ajaksa, prevarila golmana Kopljanika i završila u mreži. 

TEŽAK UDARAC: Orlići DESETKOVANI na EP! (FOTO)

MENJA KLUB: Grobari su ga OBOŽAVALI, a sad je na transfer listi (FOTO)

LJUDINA: Fudbaler će donirati 100 hiljada funti žrtvama napada u Mančesteru (FOTO)

Mladići iz Ajaksa (prosek godina ekipe 22 godine) nisu uspeli da se ozbiljnije suprotstave mnogo iskusnijim igračima Mančester junajteda. Izabranici Petera Bosa nisu uspeli da naprave nijednu stoodstotnu šansu za 90 minuta igre. 

POVRATAK U 1996: Od nedelje fudbal u Engleskoj više neće biti isti? (FOTO)

Sve dileme oko pobednika rešene su već na startu drugog poluvremena, kad se posle kornera najbolje snašao Henrik Mkitarjan i postavio konačan rezultat. 

 PITALI SU GA DIREKTNO: Jeste li VI novi trener Barselone? (FOTO)

Mančester junajted je pobedom obezbedio plasman u grupnu fazu Lige šampiona, pa će Engleska sledeće sezone imati četiri sigurna predstavnika u eliti, uz napomenu da će i Liverpul imati šansu da stigne do 32 najbolje ekipe preko kvalifikacija. 

NE ODUSTAJU: Čelnici BOGATOG kluba dolaze po STRANCA kog Delije obožavaju (FOTO)

Ajaks - Mančester junajted 0:2

STRELCI: Pogba u 18. i Mkitarjan u 48. minutu. STADION: Frends Arena u Stokholmu. GLEDALACA: 45.000. SUDIJA: Damir Skomina (Slovenija).

AJAKS: Onana, Feltman, Sančez, De Liht, Ridevald 8od 82. De Jong), Klasen, Šene (od 70. Van de Bek), Zijeh, Dolberg (od 62. Neres), Junes, Traore.

MANČESTER JUNAJTED: Romero, Damijan, Blind, Smoling, Valensija, Erera, Pogba, Felaini, Mkitarjan (od 74. Lingard), Mata (od 90. Runi), Rašford (od 84. Marsijal).

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd