Skip to main content
Novogodišnji koktel

HUMANI: Večiti rivali dobili priznanja za akciju

Foto: partizan.rs
Prijem organizovan u Skupštini Grada Beograda.

Institut za transfuziju krvi Srbije organizovao je svečani novogodišnji prijem u sali Skupštine Grada Beograda, a prisustvovali su zaposleni iz transfuzioloških službi, Crvenog krsta Srbije, predstavnici lokalnih samouprava i medija, saradnici, volonteri i dobrovoljni davaoci krvi. Tokom koktela su uručena priznanja i zahvalnice organizacijama i pojedincima koji su se odazvali humanoj akciji. Među njima su bili i najtrofejniji srpski fudbalski klubovi, Crvena zvezda i Partizan. Večite rivale, ali i njihove navijače su predstavljali predsednici Svetozar Mijailović i Milorad Vučelić. 

KAKVO PRIZNANJE: Navijači učinili veliku čast Miroslavu Đukiću

REKORD NAD REKORDIMA: Zvezda spremila 1,8 miliona evra za najlepši novogodišnji paketić! (FOTO)

Svetozar Mijailović
Svetozar Mijailović
Foto: crvenazvezdafk.com

- Nagradu je u ime kluba i Delija primio predsednik fudbalskog kluba Svetozar Mijailović. Ovo priznanje se dodeljuje za nemerljiv doprinos u promociji humanih vrednosti kroz organizovanje akcija dobrovoljnog davanja krvi. Sve je počelo decembra 2012. godine, na inicijativu Delija, kada je krv dalo 123 dobrovoljna davaoca. Od tada, pa do danas, pod sloganom "Crveno-bela krv", donirano je preko 4.000 jedinica krvi. Obarajući rekorde iz akcije u akciju pokazali smo da humanost, plemenitost i soldiarnost nemaju granicu. Poslednja akcija, koja je održana 22. i 23. avgusta, predstavlja jedinstven rekord koji verovatno nikada neće biti nadmašen. U toj akciji krv je doniralo 1226 davalaca krvi što je nezabeleženo u 73 godine dugoj istoriji Instituta. Predsednik je u ime kluba, uz zahvalnost, obećao da će se akcije nastaviti i da će Crvena zvezda i na ovom polju dostići zvezdane visine, kao što je to učinila i na sportskom polju - navedeno je na sajtu crveno-belih, a koktel je ispraćen i na sajtu Partizana. 

- Među zvanicama i onima koji su dali medijsku podršku, ali i direktnim delovanjem obezbedili uslove da se neophodna krv donira, bio je i FK Partizan, tačnije njegovi predstavnici, predsednik Milorad Vučelić i direktor marketinga Predrag Vujović. Navijači fudbalskog kluba Partizan su ovo priznanje dobili za najuspešniju akciju i najmasovniji odziv u 2017. godini. Ispred organizatora te akcije je FK Partizan, a zahvalnicu njegovim navijačima primio je Vučelić - rečeno je na sajtu kluba iz Humske. 

- Mi ćemo i dalje nastaviti da se ponašamo odgovorno i da kroz institucionalno delovanje pomažemo svim građanima Srbije - izjavio je Vučelić i zahvalio se organizatorima i direktoru Zavoda Gradimiru Bogdanoviću.

Milorad Vučelić i Predrag Vujović
Milorad Vučelić i Predrag Vujović
Foto: partizan.rs

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd