fbpx
Skip to main content
Donato Bergamini

ISTINA ISPLIVALA POSLE 32 GODINE: Devojka drogirala i ugušila fudbalera, pa inscenirala njegovo samoubistvo

Foto: Youtube Printscreen/Just Tiger
Sve zbog raskida

Bivša devojka italijanskog fudbalera Donata Denisa Bergaminija (27), koji je preminuo 18. novembra 1989. u navodnoj nesreći na autoputu, Izabela Interno (52), optužena je za saučesništvo u ubistvu sa predumišljajem nakon 32 godine od tragičnog događaja.

BARSA U KANALU: Kumanu se sprema šut karta, na Kamp Nou se vraća LEGENDA (FOTO)

BARSA U KANALU: Kumanu se sprema šut karta, na Kamp Nou se vraća LEGENDA (FOTO)

NE MOŽE TO TAKO: Bogati šeik zapretio Poketinu zbog izmene Mesija

NE MOŽE TO TAKO: Bogati šeik zapretio Poketinu zbog izmene Mesija

ARAUHO IZVUKAO REMI: Podela bodova na Nou Kampu

ARAUHO IZVUKAO REMI: Podela bodova na Nou Kampu

U početku se verovalo da je reč o samoubistvu kada je telo Bergaminija, koga je prema prvobitnoj verziji pregazio i usmrtio kamion, pronađeno na ulici u blizini gradića Rozeto Kapo Spuliko, u Kalabriji.

Takvu rekonstrukciju događaja članovi porodice, brojni novinari i bivši saigrači nikada nisu smatrali verovatnom, jer je u dokaznom materijalu od početka postojalo mnoštvo nelogičnosti i propusta.

U novembru 2017. godine nakon dodatne istrage, po nalogu suda u Kastrovilariju, obdukcijom je potvrđeno da je nesrećni fubaler udavljen pre nego što je završio pod točkovima kamiona.

Konačno, gotovo 32 godine nakon smrti Bergaminija, za ubistvo su optuženi njegova bivša devojka Izabela Interno i vozač kamiona Rafael Pisano.

Ona ga je navodno drogirala i ugušila. Prema navodima tužioca, osumnjičena Interno, koja je u to vreme imala 19 godina, ubila je dečka zbog prekida njihove veze.

Nakon što ga je drogirala, navodno ga je ugušila uz pomoć nepoznatih ljudi, a potom je simulirala njegovo samoubistvo.

Prvo ročište za suđenje zakazano je za 25. oktobar i čini se da bi istina u ovoj priči, koja je po svemu poput filmske, konačno mogla da izađe na videlo.

Donato Denis Bergamini bio je vezni igrač koji je karijeru gradio u italijanskim niželigašima - Imoli, Rusi i Cosenzi, gde je ostavio i najdublji trag tokom pet godina igranja.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd