fbpx
Skip to main content
Đoan Laporta

IZ BARSELONE NE ODUSTAJU: Superliga nam je NEOPHODNA, spremni smo za dijalog sa UEFA

Foto: Profimedia
Nada se sporazumu.

Prvi pokušaj osnivanja fudbalske Sueprlige na nivou Evrope je propao, ali ideja je i dalje živa kod inicijatora ovog projekta, poput vremešnog predsednika Reala Florentina Pereza, sve jače omraženog gazde Juventusa Andree Anjelija, ali i kod prvog čoveka Barselone Đoana Laporte.

DEFINITIVNA ODLUKA: Ovaj grad biće domaćin finala Kupa Srbije

DEFINITIVNA ODLUKA: Ovaj grad biće domaćin finala Kupa Srbije

SRBI U POLUFINALU LIGE EVROPE: UEFA donela odluku!

SRBI U POLUFINALU LIGE EVROPE: UEFA donela odluku!

SAŠINI ORLIĆI PERFEKTNI: Dva meča i dve pobede mlađih omladinaca nad Bosnom i Hercegovinom

SAŠINI ORLIĆI PERFEKTNI: Dva meča i dve pobede mlađih omladinaca nad Bosnom i Hercegovinom

Katalonac, koji je nedavno, posle pobede na izborima, ponovo preuzeo kormilo u Barsi poručio je nešto što se neće nimalo dopasti fudbalskom svetu i tradicionalnim navijačima.

- Apsolutno je nužno da veliki klubovi izraze svoj stav oko raspodele dobitaka. Podržavamo nacionalne lige i nastavićemo dijalog s UEFA. Veliki klubovi doprinose najviše, pa toliko moraju da dobiju zauzvrat - izjavio je Laporta za "TV3"

Potom je nastavio da podržava ovu ideju, iako je devet od 12 klubova odustalo, a gotovo ceo svet je protiv.

- Mi nastupamo trezveno i mudro. Superliga je apsolutno i preko potrebna, ali njeni članovi će na kraju imati poslednju reč. Veliki klubovi doprinose najviše i shodno tome moraju da učestvuju u raspodeli premija. Superliga mora da bude atraktivno takmičenje, zasnovano na sportskim zaslugama. Otvoreni smo za dijalog s UEFA. Mislim da ćemo se sporazumeti. Potrebno nam je više resursa kako bismo napravili šou, a Superliga bi to bila.

- Neki klubovi su bili izloženi pritiscima, ali predlog da se priključe Superligi i dalje postoji, a samim tim i taj projekt i dalje živi. Investicije u njega su jako važne, a plate ogromne i sve to mora da bude uzeto u obzir, kao i sportske zasluge - zaključio je Laporta.

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd