Utorak 19. mar 2024.
Dušan Staja Nikolić

IN MEMORIAM: Dušan Staja Nikolić

Foto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda
Sahrana je u ponedeljak.

U Beogradu je u subotu, u  65. godini života, posle duge i teške bolesti preminuo Dušan Staja Nikolić, jedan od najborbenijih i najsrčanijih fudbalera Crvene zvezda sedamdesetih godina.

- Staja Nikolić zauvek će u istoriji našeg kluba ostati upisan kao fudbaler koji je od prvih fudbalskih koraka deo Crvene zvezde. Od petlića, preko pionira, kadeta i juniora crveno-belih stigao je do mesta u prvom timu. Predanost i ljubav pokazao je tako što je deset godina svoje seniorske karijere proveo u crveno-belom dresu, a iste boje u srcu je nosio do poslednjeg dana.Za to vreme za svoj voljeni klub upisao je 307 nastupa i postigao je pet golova. Bio je među najistaknutijim fudbalerima svog vremena. Ostavio je neizbrisiv trag u Crvenoj zvezdi  osvajanjem tri šampionske titule, trofeja Superšampiona Jugoslavije i Kupa ligaša 1973. godine.

TERZIĆ: Dozvolite da Partizan i Mačva odigraju novi meč (FOTO)

STRANCI TVRDE: Zvezdina utakmica je NAJBOLJA u Ligi šampiona (FOTO)

Dušan Staja Nikolić
Dušan Staja Nikolić
Foto: MN Press

Dve godine kao internacionalac proveo je u engleskom Boltonu. Bio je i deo reprezentacije Jugoslavije. Odigrao je 32 meča za omladinsku, a 22 za mladu reprezentaciju Jugoslavije. Za najbolju selekciju je upisao četiri utakmice i postigao jedan gol. I nakon što je kao fudbaler okačio kopačke o klin, Staja nije napustio sport koji je postao njegov život. Završio je Višu trenersku školu i sa klupe je predvodio nekoliko ekipa iz Druge i Srpske lige. O njegovim ljudskim vrednostima najbolje govore njegovi saigrači sa kojima je, i po završetku kaijere, uživao u druženju. Bio je aktivan član sekcije veterana Crvene zvezde, neko ko je unosio radost u mnogo brojna druženja koja su naše legende organizovale.

Kao sportski radnik trajno će biti upamćen u istoriji srpskog fudbala, a svi oni koji su imali čast da ga upoznaju i sa njim bar jednom porazgovaraju zauvek će ga čuvati u najlepšem sećanju. Opelo će se održati u ponedeljak, 17. decembra, na Novom groblju u Beogradu od 14 časova, a sahrana je zakazana za 14:30 časova. FK Crvena zvezda porodici i prijateljima Dušana Nikolića izražava poruke iskrenog saučešća - navedeno je na sajtu crveno-belih. 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd