fbpx
Skip to main content
Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović

MIJAILOVIĆ POSLE SKUPŠTINE: Sezona za ponos je za nama, FSS se izgleda plaši moćne Zvezde

Foto: MN Press
Sednica održana na stadionu "Rajko Mitić".

Na stadionu "Rajko Mitić" održana je redovna sednica Skupštine Crvene zvezde, kojoj je prisustvovalo 50 od 70 članova, a posle usvajanja finansijskih izveštaja, delegatima se obratio predsednik kluba Svetozar Mijailović.

(NE)OČEKIVANO: Zvezda produžila ugovor sa veteranom (FOTO)

NA MARAKANI KAO U KOŠNICI: Zvezda jednog prodala za milione, a pojačanje stiže u ponedeljak (FOTO)

- Ova takmičarska godina spada u one koje su obeležavale istoriju našeg kluba. Sportski rezultati, poslovanje, ulaganje u infrastrukturu, mogu da služe za ponos svakom zvezdašu. To je rezultat predanog rada svih struktura kluba, jedinstva zvezdaša i velike energije koja se generisala tokom ove sezone. Potrebno je da nastavimo tako, da upotrebimo još više snage i napora da ostvarujemo ciljeve koje je ova Skupština zacrtala i da se u tome održi kontinuitet. Kada govorim o tome mislim na postizanje sportskih rezultata, jer to je generator našeg ukupnog uspeha. Zatim, na dalju izgradnju potrebne infrastrukture, posebno vezane za omladinsku školu; na uspešno finansijsko poslovanje kluba. Moramo uložiti još više da bismo to ostvarili, moramo i u teškoćama pokazati ono isto jedinstvo koje smo postigli kada smo slavili ovogodišnji fantastičan rezultat. Samo tako nastavićemo kontinuitet pobedničkog puta kojim želimo da idemo. Naša snaga će jačati ako se još više budu uključivale generacije zvezdaša koje su stvarale ovaj klub - rekao je između ostalog Mijailović, a zatim podsetio na klupske aktivnosti. 

Skupština FK Crvena zvezda
Skupština FK Crvena zvezda
Foto: crvenazvezdafk.com

- Zvezda je društveno odgovoran klub. Vodili smo humanitarne akcije, posete školama i fakultetima. Posebno ističem akciju naših navijača, vezano za dobrovoljno davanje krvi. Tu smo rekorderi i dobili smo specijalno priznanje Zavoda za transfuziju krvi. Nesumnjivo, naši navijači su značajna podrška timu, ne samo na našem stadionu, nego na svim stadionima gde Zvezda gostuje. Igrači ističu da im ta podrška daje posebnu snagu, da ih motiviše. I upravo zbog toga moramo učiniti napor da nam tribine ne budu zatvorene. UEFA propisi su strogi, mi smo pod uslovnim kaznama i prete nam sankcije. Isto tako je i u domaćem prvenstvu. Da ovom prilikom ne pominjem finansijske efekte tih kazni i sankcija. Interes svih nas je da nam tribine uvek budu pune, a ne prazne.

Zvezdini klinci razbili Bajern!

Tokom izlaganja je i "udario" na Fudbalski savez Srbije. 

- Međutim često, rešavanje problema sa kojima se suočavamo nije u našim rukama. Naš Fudbalski klub je član FSB, odnosno FSS. Kao članu tih organizacija stalo nam je da celokupna fudbalska organizacija uspešno radi. Visoko cenimo uspeh naše reprezentacije i njen plasman na svetsko prvenstvo. Želimo da naši fudbaleri postignu što bolji rezultat. Naše nastojanje da se urede neka pitanja značajna za taj uspešan rad često je shvatano kao konfrontiranje i smetnja Savezu. Smatramo da naš klub, po značaju i po onome što je davao i što daje razvoju srpskog fudbala, zaslužuje daleko više i pažnje i respekta nego što sada ima. Tražimo da se uvažavaju predlozi koje dajemo, a sve u cilju poboljšanja ukupnog stanja u fudbalu. Stiče se utisak da se Savez plaši fudbalski moćne Zvezde. Naš klub ne traži privilegije od Saveza. Mi smo se za njih sami izborili sportskim rezultatima koje smo u našoj dugoj i plodonosnoj istoriji ostvarili u svojoj domovini, Evropi i svetu. U bivšoj Jugoslaviji, gde je liga bila mnogo jača, bili smo najbolji. Naš jedini zahtev je da se sve to uvaži od strane oba saveza i udruženja Superlige, jer je naš uticaj u ovom trenutku sveden na minimum. Mi čak nemamo ni glas u Izvršnom odboru Zajednice (tri kluba Superlige predstavljuju celokupnu ligu u tom organu). Mora se uspostaviti partnerski odnos svih klubova, a sve u cilju jačanja naše lige, stvaranja dobrih fudbalskih terena i infrastrukture, organizacije škola fudbala i povećanja gledanosti na stadionima. Savez u tome mora da pomaže, a ne da svrstava klubove na suprostavljene strane. To ne doprinosi fudbalu i sportu uopšte. Veliko razumevanje u svim teškim situacijama imali smo u državnim institucijama, a velika podrška su nam sponzori kluba. 

Skupština FK Crvena zvezda
Skupština FK Crvena zvezda
Foto: crvenazvezdafk.com

Na kraju se i zahvalio saradnicima iz rukovodstva. 

- Uspeh u protekloj sezoni obavezuje da odam priznanje najpre sportskom sektoru: treneru Milojeviću i njegovom stručnom štabu, kao i sportskom direktoru Mrkeli. Takođe, priznanje za uspešan rad upućujem direktoru Omladinske škole Mladenoviću i svim trenerima u školi. Sve naše takmičarske selekcije osvojile su prvenstvo države. Odajem priznanje svim zaposlenima u klubu za predan i odgovoran rad i njihovim rukovodiocima: Operativnom direktoru Pantoviću, finansijskom direktoru Petroviću, direktoru stadiona Ćoroviću i zameniku Lečiću, kao i direktoru marketinga Broćiću. Posebno priznanje odajem Generalnom direktoru Terziću koji je imao snage i znanja da, u veoma složenim uslovima, odgovori na sve izazove koji su stajali pred klubom. Očekujem da, sa istom energijom, nastavi svoj rad - rekao je predsednik Mijailović.

Na kraju je i uručio specijalno priznanje "Zvezdinu udarničku značku", po ugledu na stara vremena, Stevanu Sojiću za ostvarenja i doprinos na obnovi stadiona "Rajko Mitić".

- Velika mi je čast na ovom priznanju i hvala svim učesnicama akcije, a bilo ih je oko 250 po našoj evidenciji, podelili smo isto toliko zahvalnica. Ideja je počela spontano, a urađeno je mnogo. Stadion nije izgledao onako kako priliči, pa smo se sami organizovali da ga dovedemo u pristojno stanje. Počupali smo korov, okrečćili ceo stadion, uklonili sve polomljene stolice, ofarbali ogradu oko staze, napravili novu za bunjeve, srušili staru ogradu kod severa i stavili novu, očistili ceo plato koji je ličio na prašumu. Sređen je i krov - rekao je Sojić.

Sve najnovije vesti o Mondijalu u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd