Utorak 19. mar 2024.
Vladan Milojević

MILOJEVIĆ OVO NIKAD NE RADI: Zvezdin trener otkrio koji mu igrač najviše znači u timu (FOTO)

Foto: Profimedia
Bez njega to ne bi bilo to.

Od trenutka kada je Vladan Milojević preuzeo tzrenersku palicu u Crvenoj zvezdi, nikada nije izdvajao igrače niti je voleo da priča o pojedinačnim kvalitetima svojih izabranika, uvek gurajući u prvi plan tim. Ipak, po prvi put, Milojević je prekršio sopstveno pravilo. U trenutku dok traje zimska pauza zbog koje su se igrači razbežali na odmore na sve četiri strane sveta, ali se i neumitno približava početak priprema za prolećni deo šampionata, Vladana Milojević je za klupskiu televiziju analizirao učinak i uticaj na igru jednog igrača, Marka Gobeljića koji je nebrojeno puta pokazao da može baš sve.

DA LI JE OVO ZNAK? Navijači Zvezde mogu da odahnu, Degenek je OVAKO pokazao da ostaje na Marakani (FOTO)

Zvezda je zaradila 60 miliona od Lige šampiona, a evo koliko novca će uplatiti u budžet Republike Srbije na ime EKSTRAPROFITA

 - Za Marka ne postoji primarna pozicija. Jako mi je drago kao treneru da imam jednog igrača koji je polivalentan. Mislim da je Gobeljić apsolutno polivalentan igrač, što znači da može da odgovori na sve zahteve u određenom trenutku - počeo je Milojević priču o igraču čijim dolaskom 2017. navijači nisu baš bili oduševljeni, a trener Zvezde ima samo komplimente. - Ja Marka znam iz vremena dok je igrao za Slogu iz Kraljeva, kada sam ja bio trener Čukaričkog. Tada je u Slogi igrao ofanzivnog desnog beka sa jako dobrim motoričkim funkcijama. I tada je u drugoj ligi, pored toga što je bio jedan od najboljih igrača, sa te pozicije postizao dosta golova. Gobeljić ima jako dobre karakteristike, što defanzivne, što ofanzivne, dobro se služi obema nogama, ima dobru percepciju igre sa desne i leve strane... Izuzetno sam srećan što imam jedno oružje u imenu Marka Gobeljića.

Marko Gobeljić
Marko Gobeljić
Foto: MN Press

Ove sezone je Gobeljić šest puta bio strelac za Zvezdu, od čega je pet golova postigao u prvenstvu i jedan u Ligi šampiona koji će posebno pamtiti navijači jer je stigao protiv Pari Sen Žermena i Đanluiđija Bufona na golu Svetaca. Pri tom, nema pozicije koju Gobeljić nije igrao, jedino još nije stao na gol crveno-belih.

BRAĆA SU BILA BRŽA: Nesuđeno POJAČANJE Crvene zvezde ZAVRŠILO u Pireju (FOTO)

 - Kada pravite tim i kada imate jednog takvog igrača, to vam je bukvalno suvo zlato, za svakog trenera, pa tako i za mene. Pred pravljenje plana za narednu utakmicu, znate da imate igrača sa kojim možete da izvršite unutrašnje izmene koje su jako bitne u datom trenutku za promenu sistema ili taktičkih zamisli tokom utakmice - ističe Milojević koji priznaje da ni sam ne zna koja je najbolja pozicija za Gobeljića, kao i da se ne bi libio da ga stavi i među stative ako bi ta tim postojala potreba. - Večito je pitanje šta je za njega najbolje. Iskren da budem, mislim da je on reprezentativni kalibar. Baš iz tog razloga što ima toliku lepezu polivalentnosti, bukvalno ne znaš koju poziciju on ne bi odigrao takmičarski kako je to do sada radio. Nemam dilemu i da bi i golman bio. To je pitanje za gospodina Gašića (trener golmana), ali imam utisak i da treba da brani, da bi prvi rekao da to hoće. Uvek je stavljao tim ispred sebe i to u kolektivnom sportu ima veliku vrednost.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda kanadska teniserka Eženi Bušar.

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd