fbpx
Skip to main content
FK Spartak Subotica

Ministar Udovičić obišao renovirani stadion u Subotici (FOTO)

Foto: Ministarstvo omladine i sporta
Visoka delegacija u poseti objektu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je renovirani Gradski stadion u Subotici. Dočekani od strane gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i gradskog sekretara za sport Nemanje Simovića, ministar Udovičić, predsednik pokrajinske Vlade Vojvodine Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez su se upoznali sa projektom rekonstrukcije i izvršenim radovima. Renovirani Gradski stadion u Subotici sada krase savremena atletska tartan staza i prateća atletska borilišta za bacanja i skokove po standardima međunarodne atletske federacije za takmičenja međunarodnog ranga, kao i obnovljeni fudbalski teren sa pratećim sistemom navodnjavanja. Uz to, završene su i nove svlačionice i sanitarne prostorije, čime će članovima ženskog i muškog fudbalskog kluba Spartak i istoimenog atletskog kluba biti priređeni najbolji uslovi za trening, takmičenje i oporavak.

Zvezda na udaru UEFA, razlog je doping

Sumnje UEFA zbog utakmice Partizan - Dinamo, pokrenut je i postupak

Gradski stadion u Subotici
Gradski stadion u Subotici
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Prva faza ukupnih radova završena je u predviđenom roku od 105 dana, a na proleće će se nastaviti radovi na uređenju tribina i službenih prostorija. U obraćanju članovima Atletskog kluba, ženskog fudbalskog kluba Spartak i ostalim prisutnima, Ministar Udovičić je istakao:

Gradski stadion u Subotici
Gradski stadion u Subotici
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Gradski stadion u Subotici  sada predstavlja savremeno sportsko zdanje od neprocenjive važnosti za ulogu i razvoj sporta u ovom delu Srbije. Od danas će atletičari, fudbalerke i fudbaleri Subotice imati stadion za ponos, i uslove koje će omogućiti da u ovom gradu stasaju nove generacije naših uspešnih sportista, uz uslove za kvalitetan trening i međunarodna takmičenja. Po okončanim dopunskim radovima na proleće, Gradski stadion će sa pravom stati u red najlepših i najfunkcionalnijih sportskih objekata u Srbiji, a verujem da ćemo na njemu ubuduće organizovati nacionalna i međunarodna takmičenja, i podržavati mlađe kategorije sportista u njihovom stasavanju u buduće asove Srbije i sveta. Ministarstvo omladine i sporta će kroz svoju dalju saradnju sa pokrajinskom Vladom nastaviti da čini sve kako bi još više popularizovali  sport među omladinom i školskim uzrastom, i unapredili sportsku infrastrukturu kao preduslov stvaranja vrhunskih sportskih rezultata, ali i kao pravi izbor za zdrav način života. Želim vam puno pobeda, uspeha i novih budućih šampiona na ovom prelepom Gradskom stadionu, i da se za njega nadaleko čuje po rekordima i rezultatima - što dolikuje gradu tako bogate sportske tradicije kao što je Subotica. 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Slaba kiša
3 Beograd