fbpx
Skip to main content
Nacionalni stadion

VIŠE NEMA DILEME! Poznata lokacija i ime nacionalnog stadiona Srbije

Foto: Ministarstvo finansija
Sada je sve jasno.

Iako se godinama u nazad govori o izgradnji nacionalnog stadiona na kome će reprezentacija Srbija igrati svoje utakmice, mnogo detalja bilo je nepoznato, međutim sada dileme više nema, pošto je otkrivena njegova lokacija.

MERIDIAN DAJE NAJVEĆE KVOTE NA PLANETI: Liverpul 2.45, Juventus 2.15, Partizan 2.30

MERIDIAN DAJE NAJVEĆE KVOTE NA PLANETI: Liverpul 2.45, Juventus 2.15, Partizan 2.30

NOVA SMENA U SUPERLIGI: Krstajić nije više trener TSC-a

NOVA SMENA U SUPERLIGI: Krstajić nije više trener TSC-a

FSS POSLAO LISTU KANDIDATA: Uskoro nove srpske sudije sa FIFA znakom

FSS POSLAO LISTU KANDIDATA: Uskoro nove srpske sudije sa FIFA znakom

Bojan Bojović iz Urbanističkog centra Beograda objasnio je da će se on nalaziti u Surčinu.

- Budući stadion će se nalaziti na delu gradske opštine Surčin, na delu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta gradiće se jedan od najmodernijih stadiona, iz takozvane Kategorije četiri, koju je odredila UEFA, a objekat će morati da ispuni veoma precizne i stroge standarde ove organizacije i FIFA - rekao je Bojović.

Nacionalni stadion
Foto: Ministarstvo finansija

Ovaj objekat je dugogodišnja tema, nije još došlo do začetka realizacije. Nedavno je o njemu govorio i selektor Dragan Stojković Piksi.

Gde je kraj Šerifovim čudima? Posle pobeda nad Šahtjorom i Realom, Moldavcu večeras (21.00) gostuju Interu i opet su apsolutni autsajderi - kvota na keca je 1,20, na iks 8,00, a na dvojku čak 14! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Šerif.

- To je moranje, jedna zemlja mora da ima nacionalni stadion. Ne mora da se zove nacionalni, ali mora da ima objekat reprezentativnog kvaliteta. Ja bar očekujem do 2025. da ga imamo. Razgovore koje sam imao sa relevantnim ljudima, uverili su me da ćemo do 2024. to napraviti i da ćemo biti ponosni na jedan objekat te vrste. U planu je i da se sazida administrativni centar FSS, u fazi smo traženja lokaliteta. Već je to na stolu i FSS će već da odluči gde i kako, pošto novac nije problem. A FSS mora da ima administrativni centar sa svim onim što FIFA i UEFA traže. Generalno, mislim da nam fudbal ide dobro - rekao je Stojković.

Novi stadion bi po sadašnjim planovima trebalo da nosi ime "Srbija". Procena je da bi stadion trebalo da ima 55 hiljada sedećih mesta, te bi time postao najveći ovakav objekat u Srbiji.

Stadion Rajko Mitić, na kome domaće mečeve igra Crvena zvezda, u ovom momentu ima dve hiljade mesta manje.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-0 Beograd