fbpx
Skip to main content
Dijego Armando Maradona

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Bog fudbala je vozio Zastavu 128 (FOTO)

Foto: Reuters
El Pibe nije imao velike prohteve.

Osim što je potresla sve iskrene ljubitelje fudbala, smrt Dijega Armanda Maradone, možda i najboljeg fudbalera u istoriji, pokrenula je mnoge priče o El Pibeu, neke koje su odavno stekle reputaciju legendi, ali i druge koje su zaista istinite. Jedna od tih istinitih je i da je omaleni Argentinac po dolasku u Barseloinu 1982. vozio FIAT 128.

Maradona je po dolasku u Barselonu kupio glanc novu 128-icu i pokazao da mu nije uvek luksuz najbitniji, a to je i kasnije pokazivao vozeći automobile koje navijači teško da mogu da zamisle uz najboljeg fudbalera ikad.

Prvi auto El Pibea bio je polovni Porše 924 kojeg je kupio polovnog u Argentini, a svakako se najviše pričalo o njegovom Ferariju kojeg je kupio kada je stigao u Napulj. Razlog je bio jednostavan, Maradona je želeo Ferari u crnoj boji, a tražiti tako nešto u sred Italije bio je čin svetogrđa.

Pokušavali su da mu objasne da je Ferari uvek u crvenoj boji, navodno mu je čak i legendarni Enco Ferari objašnjavao da ta boja jednostavno ne ide uz Ferari, ali Maradona je već bio odlučio šta želi. To je i uspeo da dobije, jedini Ferari Testarosu u crnoj boji.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Agustina Gandolfo, devojka Lautara Martineza.

 

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd