Utorak 19. mar 2024.
FK Olimpijakos

PLEJ-OF LŠ: Pirejci probili bedem Omonije, Dinamo stekao kapital pred revanš, goleada u Norveškoj (VIDEO)

Twitter printscreen/@olympiacosfc
Odigrana tri preostala meča.

Uzbudljivi mečevi odigrani su večeras u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, a najzanimljivije bilo je u Norveškoj gde su Molde i Ferencvaroš u pravoj goleadi odigrali nerešeno. Dinamo Kijev uspeo je da savlada Gent pred revanš u Ukrajini, dok je Olimpijakos savladao Zvezdinog dželata Omnoiju.

KAKVA KOMBINACIJA – Sandra Afrika i Milica Todorović u najnovijoj reklami osvojile srca mnogih (VIDEO)

KAKVA KOMBINACIJA – Sandra Afrika i Milica Todorović u najnovijoj reklami osvojile srca mnogih (VIDEO)

TEK DOŠAO U BARSELONU, VEĆ IMA ZAMENU: Obelodanjen Kumanov NASLEDNIK NA KLUPI! Velika legenda

TEK DOŠAO U BARSELONU, VEĆ IMA ZAMENU: Obelodanjen Kumanov NASLEDNIK NA KLUPI! Velika legenda

VIŠE MU NEĆE PASTI NA PAMET DA TO URADI: Biliću određena drastična kazna za neprikladno ponašanje na meču

VIŠE MU NEĆE PASTI NA PAMET DA TO URADI: Biliću određena drastična kazna za neprikladno ponašanje na meču

U Moldeu je istoimeni klub dočekao Ferencvaroš koji je u prethodnoj rundi uspeo da izbaci zagrebački Dinamo, a gosti su već u 7. minutu poveli posle pogotka Bolija i to se ispostavilo i kao maltene jedino uzbuđenje u prvom poluvremenu. Drugih 45 minuta bili su prava ludnica u Norveškoj. Prvo je u 52. minutu Uzuni duplirao vođstvo mašarskog kluba, ali je tri minuta kasnije Džejms doneonadu domaćinu. Eikrem koji je asistirao Džejmsu za pogodak i sam je pogodio gol gostiju u 65. minutu i doneo izjednačenje Moldeu, da bi potpuni preokret režirao Eriksen pogotkom u 83. minut. Ipak, gosti su upeli da izbore remi pred revanš golom Isaela u 88. minutu.

Olimpijakos je u Atini dugo lomio otpor Omonije i na kraju su Pirejci uspeli ono što nije pošto za rukom Crvenoj zvezdi pre nedelju dana na Kipru. Atinski crveno-beli bili su daleko bolji rival od gostiju koji su se očekivano opredelili za defanzivu, mada su u par navrata pokušali da zaprete golu domaćina. Prvo poluvreme bilo je prilično siromašno u Atini, a izdvajaju se prilike Koka u 36. i Fortunisa u 45. minutu, a obojca su šutirala malo pored gola. Pirejci su do vođstva stigli iz jedanaesterca koji je realizvao Valbuena u 69. minutu, a dosuđen je posle igranja rukom Lecijaksa. Ređali su se napadi Olimpijakosa, a redom su neprecizni bili Ranđelović, El-Arabi i Valbuena da bi u nadoknadi vremena El-Arabi uspeo da savlada Fabijana preciznim šutem i tako jednom nogom već obezbedi plasman u Ligu šampiona.

Dinamo iz Kijeva uspeo je u Belgiji da dođe do trijumfa i obezbedi lepu zalihu za revanš. Suprijaga je doveo goste u vođstvo već u devetom minutu, da bi Klajdinst izjednačio u 41. minutu pa su timov na velki odmor otišli poravnati. Ukrajinci su u rugom poluvremenu iskoristili činjenicu da su od 53. minuta imali igrača više, a medveđu uslugu svom timu učinio je Bezus koji je za tri minuta dobio dva žuta kartona. Od tog trenutka je Dinamo krenuo u totalni napad da bi u 79. minutu De Penja postigao gol i doneo trijumf Kijevljanima.

 

PLEJ-OF LIGE ŠAPMPIONA

Utorak

Krasnodar - PAOK 2:1 (1:1)

Makabi Tel Aviv - Salcburg 1:2 (1:0)

Slavija Prag - Mitjiland 0:0 (0:0)

Sreda

Gent - Dinamo Kijev 1:2 (1:1)

(Klajndist 41 - Suprijaga 9, De Penja 79)

Molde - Ferncvaroš 3:3 (0:1)

(Džejms 55, Eikrem 65, Elingsen 83 - Boli 7, Uzuni 52, Karatin 87)

Olimpijakos - Omonija 2:0 (0:0)

(Valnuena 69 iz penala, El-Arabi 90+2)

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda poznata navijačica Milana Klaudija Romani.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd