Utorak 19. mar 2024.
FK Real Madrid

REAL PONOVO POKORIO EVROPU: Madriđanima i SUPERKUP!

Foto: Profimedia
Sjajan fudbal u Helsinkiju.

Ekipa Real Madrida osvojila je Superkup Evrope pošto su večeras u Helsinkiju bili bolji od Ajntrahta iz Frankfurta sa 2:0.

KO JE KRIV? KRIV JE - RONALDO! I saigrači iz Mančestera se okrenuli protiv Portugalca

KO JE KRIV? KRIV JE - RONALDO! I saigrači iz Mančestera se okrenuli protiv Portugalca

SVE JE REŠENO: Filip Kostić je novo pojačanje Juventusa!

SVE JE REŠENO: Filip Kostić je novo pojačanje Juventusa!

MA KAKAV DIBALA: "Najveće pojačanje Rome je Nemanja Matić" smatra Fabio Kapelo

MA KAKAV DIBALA: "Najveće pojačanje Rome je Nemanja Matić" smatra Fabio Kapelo

Pretio je Ajntraht u prvim naletima, dok je tim Karla Anćelotija opipavao igru protivnika, čekali su greške, međutim...

U 14. minutu Ferland Mendi je pogrešio i omogućio da Santos Bore spoji Kamadu sa golom rivala, ali je Japanac loše gađao i govorom tela otkrio Tibou Kurtoi gde će lopta ići, što sjajni Belgijanac ne propupšta da "pročita".

Nedugo posle te šanse, Vinisijus je mogao da donese prednost Realu budući da je imao još bolju priliku, ali je Tuta zaustavio njegov udarac na gol-liniji. I, u 37. minutu, usledio je prekid. Kasemiro je privukao veliku pažnju fudbalera Ajntrahta i loptu koja je pretila da izađe van terena glavom prebaci na pet metara do Davida Alabe.

Defanzivac nije pogrešio i postao prvi Austrijanac koji je postigao gol u Superkupu. 

Do kraja prvog poluvremena, Karim Benzema je imao šansu da poveća prednost Reala, ali njegov drop-kik završio je tik pored stative gola Kevina Trapa.

U nastavku susreta, nastavili su madriđani da kopiraju igru iz prethodnog dela igre, u 65. minutu - sve je bilo rešeno.

Vinisijus Žunior je krenuo u svoj karakterističan beg u prazan prostor. Dobio je idealnu loptu i istu vratio Karimu Benzemi na ivici kaznenog prostora koji iz prve gađa i "buši" mekane ruke Kevina Trapa za konačnih 2:0.

Benzema je na ovaj način došao do 324. gola i u dresu Reala prestigavši čuvenog Raula i tako je dospeo na drugo mesto večne liste najboljih strelaca u istoriji ovog kluba. Prvi je naravno Kristijano Ronaldo sa 126 pogodaka više.

Već tada je Karlo Anćeloti izveo Luku Modrića, te dao šanse Rodrigu, Kamavingi, Ridigeru... Ajntraht se jeste trudio, imao nekoliko solidnih pokušaja, ali reklo bi se da je Real rutinski slavio u Helsinkiju za sjajnu 21. titulu u evropskim okvirima. Takođe, ovo je četvrti Superkup za legendarnog trenera Karla Anćelotija u bogatoj karijeri.

 

BONUS VIDEO: Pogledajte umeće Dilete Leote sa loptom

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd