Utorak 19. mar 2024.
Dragan Stojković

SADA JE I ZVANIČNO: Piksi je novi SELEKTOR Srbije! Ovo su njegove prve REČI po preuzimanju Orlova

Foto: FSS
Saga je završena.

Dragan Stojković Piksi od danas je i zvanično selektor Srbije, a informaciju je objavio i zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

PREMIJERA IGRE KOJA JE OSVOJILA SVET – Zabavite se i OSVOJITE NOVAC + POKLON

PREMIJERA IGRE KOJA JE OSVOJILA SVET – Zabavite se i OSVOJITE NOVAC + POKLON

ASANO PRESREĆAN POSLE GOLOVA U DERBIJU: Partizanov junak OTKRIO zbog čega je posebno PONOSAN!

ASANO PRESREĆAN POSLE GOLOVA U DERBIJU: Partizanov junak OTKRIO zbog čega je posebno PONOSAN!

ZVEZDA SE POHVALILA: Pronađen je Piksijev NASLEDNIK (VIDEO)

ZVEZDA SE POHVALILA: Pronađen je Piksijev NASLEDNIK (VIDEO)

Posle poraza od Intera i Specije, Milan se podigao trijumfom nad Romom, i večeras (20.45) protiv Udinezea nastavlja borbu za titulu. Kvota na keca je 1,98. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan - Udineze.

- Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Dragan Stojković je selektor A reprezentacije. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine - navodi se na sajtu FSS-a.

Sam Stojković prvi put se oglasio kao selektor u izjavi za sajt FSS-a.

- Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija. Takođe osećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - rekao je novi selektor Orlova Dragan Stojković Piksi.

Marko Pantelić
Foto: FSS

Legendarna "desetka" našeg nacionalnog tima otkrila je prve poteze koji su već načinjeni:

- Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na poverenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspesima naše reprezentacije - rekao je Dragan Stojković.

Uz selektora Dragana Stojkovića na mestu direktora "A" tima biće Stevan Stojanović, što je još jedna velika promena koju je FSS zvanično obelodanio, a podsetimo da je tu ulogu do sada obavljao Vladimir Matijašević.

Što se tiče stručnog štaba, selektor je odabrao sledeće saradnike: treneri Goran Đorović, Saša Ilić i Bratislav Živković – trener, Goran Čumić (trener golmana), Kacušito Kinoši (kondicioni trener), Nebojša Stamenković (trener analitičar), Nemanja Filipović (tim menadžer).

 

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd