Utorak 19. mar 2024.
Dejan Stanković

STANKOVIĆ PRED HOFENHAJM: Nemamo pritisak, to može biti naša prednost!

Foto: MN Press
Mladi stručnjak na najvećem ispitu u karijeri.

Crvena zvezda će takmičenje u grupnoj fazi startovati sutra od 21 čas kada će gostovati nemačkom Hofenhajmu, a očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković.

HOFENHAJM OPREZAN PRED ZVEZDU: Moramo paziti i biti potpuno koncentrisani!

HOFENHAJM OPREZAN PRED ZVEZDU: Moramo paziti i biti potpuno koncentrisani!

Srećan rođendan STENO! (FOTO+VIDEO)

Srećan rođendan STENO! (FOTO+VIDEO)

FSS O VULETIĆU: Osuđujemo ZLOUPOTREBU Borjanovog deteta

FSS O VULETIĆU: Osuđujemo ZLOUPOTREBU Borjanovog deteta

Bajern je nadmoćno osvojio prošlu Ligu šampiona, a večeras (21.00) ga očekuje duel s Atletikom, poznatim po sjajnoj defanzivi. Kvota na keca je 1,62, na duplu šansu X2 2,30, dok opklada 0-2 gola nosi kvotu 2,29, a 3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Atletiko.

- Iza nas je teška utakmica, odigrali smo večiti derbi u nedelju, ali dobro je što smo imali takvu proveru pred meč koji nas sutra očekuje. Fudbaleri su dobro, prisutan je umor, ali imamo još 24 sata do meča, tako da nije ništa strašno. Kalendar je takav kakav je, ne treba rizikovati sa rovitim igračima, jer imamo još mnogo utakmica do reprezentativne pauze. Svaki sledeći meč jeste najvažniji, ali ima i utakmica u kojima možemo više da kalkulišemo sa sastavom. Spremni smo za sutra, nema mnogo dilema oko postave i siguran sam da će oni koji budu izašli na teren odraditi posao kako treba - počeo je Stanković.

Detaljnije je analizirao trener aktuelnog šampiona Srbije ekipu Hofenhajma, ali i govorio o svojim fudbalerima.

- Poznajemo našeg rivala, igraju lep i ofanzivan fudbal, brzi su veoma, pogotovo u ofanzivnoj tranziciji. Moramo da vodimo računa da im ne ostavljamo lopte na sredini terena gde mogu da nas kazne. Videlo se protiv Bajerna koliko su opasni kada osete trenutak nepažnje kod protivnika, a klub iz Minhena je jedan od najboljih timova na svetu. Faliće im Kramarić koji je fenomenalan igrač, ali oni imaju sjajne zamene i fudbalere koji mogu da odgovore na sve ono što trener stvari pred njih. Ipak, dobro smo se spremili za njih, pretpostavljamo ko će igrati, a ko god da bude u napadu, predstavljaće opasnost po nas. Probaćemo da ih limitiramo. Mi nemamo pritisak moranja, što može da bude naša blaga prednost, ali to ne znači da ćemo spustiti gard. Tražiću da ekipa slobodno igra i mislim da sutra neke stvari mogu da budu veoma pozitivne po nas. Biće ponovo mladih fudbalera na terenu, kao i uvek od kada sam ja trener crveno-belih.

Govorili su nemački novinari o veličini Crvene zvezde, na šta se Stanković nadovezao.

- Znamo šta naš klub predstavlja za sve u Srbiji. Navikli smo da sa sobom nosimo ime i prezime Crvene zvezde. Bićemo inteligentni, potrudićemo se da odigramo srčanu i borbenu utakmicu, a drago mi je što je naš klub velik i poštovan u Evropi.

Žali Stanković za punim tribinama koje su nemoguće zbog aktuelne situacije sa korona virusom.

- Moramo da se naviknemo na novonastalu situaciju. Uvek pričam da je fudbal za navijače, samo sa njima je pravi doživljaj, a sada je to nemoguće. Nadam se da će se stvari uskoro promeniti i da će se situacija iskontrolisati na pozitivno. Ubeđen sam da će se ovo takmičenje, kao i sva druga odigrati do kraja, ali jedva čekam ponovo da vidim navijače. Bez njih, to jednostavno nije to. Mi smo derbi odigrali bez publike i to nije bio pravi osećaj. Ipak, uprkos tome što su prazne tribine, mi osećamo podršku - zaključio je Stanković.

 

 

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd