Utorak 19. mar 2024.
Zvezdan Terzić

SUPERLIGA ILI LIGA ŠAMPIONA? Oglasio se Zvezdan Terzić

Foto: MN Press
Na "Marakani" jasni.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić oglasio se povodom osnivanja Superlige Evrope.

UEFA OBJAVILA RAT SUPERLIGI: Kreće nova Liga šampiona, sankcije za sve odmetnute klubove i igrače

UEFA OBJAVILA RAT SUPERLIGI: Kreće nova Liga šampiona, sankcije za sve odmetnute klubove i igrače

ONI SU ODBILI SUPERLIGU: Tri evropska GIGANTA jasno rekli NE

ONI SU ODBILI SUPERLIGU: Tri evropska GIGANTA jasno rekli NE

"IZBACITE MANČESTER IZ PREMIJER LIGE" Ikone Junajteda zgrožene KRAJEM LIGE ŠAMPIONA! Žestoko osuđuju svoj klub

"IZBACITE MANČESTER IZ PREMIJER LIGE" Ikone Junajteda zgrožene KRAJEM LIGE ŠAMPIONA! Žestoko osuđuju svoj klub

Ako će Superliga zaista zaižveti, postavlja se pitanje za šta Liverpul večeras (21.00) igra na gostovanju Lidsu - ako će ostati u Ligi šampiona, onda mu je ovo jedan od presudnih mečeva u borbi za plasman u to takmičenje. U svakom slučaju, kvota na dvojku je 1,77, a na GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lids - Liverpul.

- U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju. Sačekaćemo da vidimo da li je ova odluka uopšte primenjiva s obzirom da su fudbalski savezi Engleske, Francuske, Nemačke, Španije i Italije protiv formiranja Superlige. Tu se otvara mnogo pitanja sada. Sačekaćemo konačan stav UEFA po ovom pitanju, koja se takodje protivi formiranju Superlige. Danas počinje kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donesene po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA. Tek posle toga možemo kao klub da kažemo nešto konkretnije - rekao je Terzić.

Čelnik crveno-belih je zatim dodao.

- Generalno sam protiv osnivanja Superlige Evrope i kao klub ćemo se boriti protiv formiranja jer je ta liga zamišljena da bogati klubovi postanu još bogatiji, a svi ostali jos siromašniji. Produbljuje se ionako prevelik postojeći jaz medju klubovima. Sport gubi svoju suštinu, gubi fer plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina. Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal: - sistem koji ne daje šansu svima - amerikanizacija sporta - narušava se evropski model sporta - narušava se fudbalska piramida - 12 klubova na jednoj strani protiv stotine hiljada drugih - nema mehanizma solidarnosti prema ostalim klubovima i ligama – jasan je Terzić.

Podsetimo, Juventus, Milan, Inter, Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid su prihvatili poziv u Superligu Evrope koja je formirana u nedelju uveče.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Hoana Sanc, supruga Danija Alveša.

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd