fbpx
Skip to main content
Fudbalski savez Srbije

SUPERLIGA: Ne želimo više zahteva za odlaganje utakmica

Foto: MN Press
Aleksandar Pivić objasnio sve o odlaganju mečeva.

Direktor takmičenja Superlige Srbije Aleksandar Pivić oglasio se zbog najnovijih dešavanja povodom odlaganja nekih utakmica, pošto je to proizvelo niz reakcija, pre svega iz redova Partizana jer je odložena utakmica Crvene zvezde protiv Voždovca.

DELIJE OBRATITE PAŽNJU: Počela prodaja karata za dva važna meča

DELIJE OBRATITE PAŽNJU: Počela prodaja karata za dva važna meča

FRANCUZ JE BIO DUPLO SKUPLJI: Rajevcu mesečna plata u Gani 38.000 evra (FOTO)

FRANCUZ JE BIO DUPLO SKUPLJI: Rajevcu mesečna plata u Gani 38.000 evra (FOTO)

PITALI GA O OTKAZU: Savo SPOMENUO Partizan, uporedio ga sa OVIM klubom!

PITALI GA O OTKAZU: Savo SPOMENUO Partizan, uporedio ga sa OVIM klubom!

 - Tražim od klubova da povedu računa i da koriste svoje igračke kadrove maksimalno, da ne pribegavaju zahtevima za odlaganje, jer podsećam da svi klubovi imaju mogućnost da na A listu licenciraju 30 igrača, dok na dodatnoj B listi, predviđenoj za licenciranje mladih igrača ne postoji ograničenje u broju - rekao je Pivić. I ranijih sezona se dešavalo da se pojedini mečevi odlože zbog iznenadne bolesti igrača, ali ovakav slučaj nije zabeležen ni u proteklih godinu dana u vreme najveće aktivnosti virusa Covid19. U cilju zaštite takmičenja, UEFA je donela posebne odluke po pitanju odlaganja utakmica u situaciji kada su igrači nekog tima inficirani COVID19 virusnom infekcijom koje su takođe implementirane i u domaće propise. Ovakva odluka govori u prilog činjenici koliko je važno očuvati takmičenja i da je to jedna od osnovnih težnji u svim evropskim ligama.

Pivić je objasnio na koji tačno način ide procedura kada je u pitanju odlaganje utakmica, kao i koliko je igrača bolesno u svakom od klubova koji su tražili i dobili odlaganje mečeva.

 - Procedura za odlaganje utakmica u slučaju iznenadne bolesti igrača predviđena je članom 15. Propozicija za takmičenje u Superligi Srbije, po kojoj je klub dužan da uz pisani zahtev podnese i kompletnu medicinsku dokumentaciju izdatu od strane relevantne državne medicinske ustanove za minimum sedam standardnih igrača, kako bi Medicinska komisija FŠ mogla da odlučuje po podnetom zahtevu - istakao je Pivić. - U konkretnom slučaju u 10. kolu odlaganje po istom osnovu zatražila su tri kluba, FK Radnik zbog bolesti 7 igrača, FK Radnički zbog bolesti 12 igrača i FK Crvena Zvezda zbog bolesti 10 igrača. Medicinska komisija FSS je u sva tri konkretna slučaja procenila da su uslovi po pitanju dostavljenih medicinskih izveštaja ispunjeni, na osnovu čega je donela odluku o odlaganju utakmica ovih klubova. Moram naglasiti da je do sada, zbog zahteva klubova koji su reprezentovali naš klupski fudbal u UEFA takmičenjima, odloženo četiri utakmice naše lige, kako bi uspeli da ostvare što bolji rezultat u UEFA takmičenjima i da su svi ostali klubovi bili solidarni u takvim odlukama.

Posle remija u derbiju, s dosta kadrovskih problema, Partizan danas (17.50) gostuje u Lučanima, gde ga čeka Mladost koja ove sezone igra ispod svih očekivanja. Kvota na dvojku je 1,20, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 1,88. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mladost Lučani - Partizan.

Kako kaže Pivić, najnovija dešavanja po pitanju odlaganja utakmica zbog iznenadne bolesti igrača, u velikoj meri pravi problem po pitanju kalendara takmičenja i dovodi u situaciju da kvarimo sjajnu takmičarsku sezonu, koja do sada nije imala nikakvih loših konotacija.

 - Smatram da svi naši klubovi moraju imati za cilj zaštitu integriteta takmičenja i ne želim da sumnjam u njihove zvanične zahteve i izveštaje dostavljene Medicinskoj komisiji. Međutim, priroda situacije je takva da svi uključeni učesnici u takmičenju i tela odgovorna za sprovođenje takmičenja, moraju svoju aktivnost podrediti opštem interesu, a to je svakako integritet. Želim da naglasim da smo zatražili od FSS sastanak sa Medicinskom komisijom kako bi se dodatno utvrdile jasne procedure kontrole igrača i medicinskih izveštaja nadležnih ustanova za sve buduće zahteve klubova, kako bi se otklonile sve eventualne sumnje i insinuacije kod postupanja po ovim zahtevima. Pozivamo sve klubove i učesnike takmičenja na poštovanje ferpleja i međusobnog sportskog odnosa - zaključio je Pivić.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Jasmina Aleksandrov, bivša košarkašica i supruga Nemanje Aleksandrova

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd