fbpx
Skip to main content
Zvezdan Terzić

TERZIĆ: Milunović je NEPRIKOSNOVEN, Savić i Stojković i dalje mogu da idu (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Generalni direktor crveno-belih sumirao pripreme.

Poslednji dan priprema fudbalera Crvene zvezde u Austriji bio je prilika za sumiranje utisaka posle dvonedeljnog rada u Vindišgarstenu. Posle šefa stručnog štaba Vladana Milojevića, sa novinarima je razgovarao i generalni direktor Zvezdan Terzić. 

POSLE 1-2-1: Milojević o ciljevima, starom i novom Boaćiju i štoperima (FOTO)

POSLE 1-2-1: Milojević o ciljevima, starom i novom Boaćiju i štoperima (FOTO)

MILOJEVIĆ OTKRIO BAŠ SVE: Kakav je Kanjas, da li dolazi Žander, a pričao je i o Vuliću (FOTO)

MILOJEVIĆ OTKRIO BAŠ SVE: Kakav je Kanjas, da li dolazi Žander, a pričao je i o Vuliću (FOTO)

SADA JE SVE POSTALO JASNO: Članovi Zvezde su doneli važnu odluku za klub (FOTO)

SADA JE SVE POSTALO JASNO: Članovi Zvezde su doneli važnu odluku za klub (FOTO)

Funkcioner Zvezde prvo je ocenio utakmicu sa Zenitom, najjačom proverom na pripremama. Protiv prvaka Rusije, upisan je minimalni poraz. 

- Generalno smo zadovoljni igrom, bili smo dominantni svih 90 minuta i nije bilo padova ekipe. Pokazali smo visok nivo mobilnosti, fizičke spreme i koncentracije, poseda lopte... Sve što treba da ima Crvena zvezda. Samo u jednom trenutku pala je koncentracija, bilo je nekoliko grešaka i tada smo primili gol. Sve ostalo je bilo na našoj strani. Mada i sami znate, sve ove utakmice liče jedna na drugu. Igrači su u jakom trenažnom procesu, i često u utakmicama nije realna slika. Nije ni dobro, da ekipa u trenažnom procesu izgleda sveže. Delovali su umorno protiv Kluža i Apolona. Ali tad su bili na vrhuncu opterećenja - započeo je Terzić, uz komentar igara Mirka Ivanića. 

- Zadovoljni smo kako je odigrao. Očekujemo mnogo više, nego što je pokazao u prethodnom periodu. Mislim da će Mirko tek da pokaže klasu zbog koga je i doveden u Zvezdu. Svakom je u Zvezdi potreban period adaptacije. Malo je onih koji su odmah na nivou koji se od njih očekuje. To se odnosi i na štopera Nemanju Milunovića. Po našem mišljenju pripreme je odigrao veoma kvalitetno. Biće on pravi, daće čvrstinu i videće se zbog čega je doveden. Tokom proleća nije bio na očekivanom nivou. Imao je dugu pauzu, zbog povrede u BATE Borisovu. 

Terzić razjasnio šta se dešava sa Pavkovom i Jovičićem (FOTO)

Terzić razjasnio šta se dešava sa Pavkovom i Jovičićem (FOTO)

Priča o Milunoviću je ujedno bila i uvod za pitanje, traži li se još neki štoper. 

- Ne.

Ovaj odgovor je odmah nametnuo novo pitanje, da li to znači da Vujadin Savić ostaje. 

- On ima ugovor sa Zvezdom, i ne vidim razlog da ne ostane. Njemu i Filipu Stojkoviću je rečeno da ako nađu dobar angažman, mogu da idu uz minimalno obeštećenje jer su zadužili klub. Zvezdi je uvek potrebna sveža krv, došli su novi igrači na njihovim pozicijama. Ali ako ne nađu dobar angažman, ostaće i biće u konkurenciji. Kod Vujadina postoji i dalje želja za dokazivanjem, ali je velika konkurencija na poziciji štopera. Milunović je neprikosnoven na tom mestu. Tu su Srđan Babić koji se vratio iz mlade reprezentacije, kao i mali Raša (Radovan) Pankov od koga stvarno mnogo očekujemo. Pankov je profil igrača koji je bio potreban Zvezdi, hitar, agresivan sa jakim karakterom. Kompatibilan je da igra i sa Babićem i Milunovićem. 

Vujadin Savić
Vujadin Savić
Foto: MN Press

Ponuda je postojala i za Bena. 

- Odbili smo. Bilo bi neozbiljno prodavati važne igrače uoči kvalifikacija. Nije stvar finansija, već je stvar u tajmingu. 

BONUS GALERIJA

Pogledajte i kako izgleda Kadi Sanjia, atletičarka iz Švedske

 

Pročitajte i:

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd