fbpx
Skip to main content
ALEKSANDER-CEFERIN

UEFA DONELA ISTORIJSKU ODLUKU: Evropski fudbal neće više izgledati ISTO!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Zvanično.

Obećano - ispunjeno! Predlog koji se mesecima najavljivao, danas je dobio zvaničnu potvrdu! Od sezone 2021/2022 neće više važiti pravilo gola u gostima, odlučeno je u sedištu UEFA!

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Čile 2,65, Bode 2,20

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Čile 2,65, Bode 2,20

SVE JE GOTOVO: Mihajlović doveo Srbina kojeg je želelo POLA Evrope!

SVE JE GOTOVO: Mihajlović doveo Srbina kojeg je želelo POLA Evrope!

KRAJ SAGE: Partizan ima novog napadača (FOTO)

KRAJ SAGE: Partizan ima novog napadača (FOTO)

STANKOVIĆ JASAN: Napadamo sve trofeje, to je Zvezdina obaveza

STANKOVIĆ JASAN: Napadamo sve trofeje, to je Zvezdina obaveza

Ako se dogodi da klubovi postignu isti broj golova, odmah će se igrati dva produžetka po 15 minuta, a ukoliko i tu rezultat ostane isti, izvodiće se jedanaesterci.

Pravilo "gola u gostima" je stupilo na snagu pre pola veka, kada je služilo kao "spas" od odigravanja nove, treće utakmice ili bacanja novčića da se vidi ko će proći dalje.

Kasnije je uvođenje pravila opravdavano i rečima da će klub koji ide na daleko putovanje, jedino na ovaj način biti izjednačen sa domaćinom i njegovom publikom, ali i takav argument je imao nekoliko propusta.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je takođe imao nekoliko reči o ovom pravilu.

- Pravilo gola u gostima je bilo sastavi deo UEFA od 1965. godine, međutim, pitanje o njegovom ukidanju je pokrenuto na mnogim sastancima tokom godina iza nas. Nije bilo jednoglasno, ali mnogi treneri, navijači i fudbaleri su se izjasnili o ukidanju ovog pravila - saopštila je UEFA, dok se prvi čovek evropskog fudbala Čeferin okrenuo i poboljšanjima ukidanjem ovog pravila.

Prema rečima Slovenca, od sada će domaće ekipe igrati slobodnije, jer neće strahovati od eventualnog primljenog gola u prvim mečevima, koji bi doneli ogromnu prednost njihovom protivniku, a kao još jednu prednost, navode i potencijalne produžetke gde domaći klub mora da postigne dva pogotka ukoliko primi jedan.

Takođe, Čeferin i čelnici UEFA navode da je tehnologija i kvalitet odigravanja utakmica toliko uznapredovao da su i putovanja znatno lakša, a i uslovi koje pružaju domaće ekipe.

Sigurno da ovakva odluka neće ići na ruku najtrofejnijim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu, koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Konferencija. Naročito u mečevima kada večiti rivali budu izvukli "zvučnije" protivnike. 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Marija Luisa Jakobeli devojka francuskog fudbalera Kilijana Mbapea.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
19 Beograd