fbpx
Skip to main content
Fudbalska lopta

UEFA POKRENULA ISTRAGU: Nameštena dva meča u Srbiji? Pod lupom fudbaleri sa DEBELIM DOSIJEIMA

Foto: Profimedia/Ilustracija
Skandal na pomolu.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) sumnja da su nameštana dva meča u Srbiji, pa je uputila dopis Fudbalskom savezu naše zemlje, piše Sport klub.

BRITANSKI PORTAL SE PITA: Može li Zvezda ponovo da osvoji svet?

BRITANSKI PORTAL SE PITA: Može li Zvezda ponovo da osvoji svet?

SUKOB MODRIĆA I PIKEA: Čekaš da počneš da plačeš? (VIDEO)

SUKOB MODRIĆA I PIKEA: Čekaš da počneš da plačeš? (VIDEO)

PRILIKA DA SE POPRAVI UTISAK NAKON DERBIJA: Partizan dočekuje Nišlije!

PRILIKA DA SE POPRAVI UTISAK NAKON DERBIJA: Partizan dočekuje Nišlije!

Milan Vuković, portparol FSS, potvrdio je sumnje UEFA, kao i da je proces u toku.

- Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utamicama - kazao je Milan Vuković i dodao:

- Proces pred nadležnim organima FSS je u toku, trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena - poručio je Vuković.

Zvezda je pobedila Partizan, praktično osigurala novu titulu, i danas (15.00) rasterećena gostuje Javoru. Kvota na dvojku je 1,15, a na duplu šansu 1X 5,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Javor - Zvezda.

Reč je o utakmicama odigranim u martu ove godine. Prva početkom, druga krajem meseca. Prema dostavljenim izveštajima i na osnovu igara i koeficijenata, slučajevi su različito tretirani.

Postupak analize sumnjivih utakmica dugo je trajao. Ne odnosi se samo na parametre klađenja, već i učešće pojedinih fudbalera u igri, posebno golova obeleženih kao – simptomatično jednostavnih. Dostavljeni su i snimci sa spornih mečeva i još nekoliko potencijalno nerazumljivih i kontraproduktivnih poteza, direktno projektovanih u oslikavanju konačnih ishoda.

Analitičari zaduženi za sektor praćenja "dojavljenih utakmica“, kako prneosi pomenuti izvor, čak su i evidentirali nekoliko fudbalera po sumnjom. Navodno, pojedini od njih imaju bogat dosije takvih utakmica, jer su akcijama, mimo fer-pleja i sportskog duha, bili skloni i u ranijim klubovima. Taksativno su imenovani, u izveštajima dostavljenim nadležnim u Fudbalskom savezu Srbije, zajedno sa njihovim bivšim klubovima.

Prema Disciplinskom pravilniku, korišćenom i proteklih godina, ukoliko se dokažu sumnje u povezanost klubova i fudbalera sa kladionicama, moguće su enormno visoke novčane kazne i oduzimanje bodova. Posebno interesantno u ovom slučaju – za ponovljene prestupe predviđena je ultimativna sancija od minus šest, do 15 bodova.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Danina Jeftić, glumica i bivša rukometašica.

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd