Utorak 19. mar 2024.
FK Partizan

AEK PRESUDIO PARTIZANU: Remi u Humskoj nedovoljan za nastavak puta ka Ligi Evrope!

Foto: MN Press
Ni dva gola Rikarda nisu bila dovoljna...

Beogradski Partizan ni u revanš meču nije uspeo da savlada ekipu AEK-a sa Kipra. Rezultat u revanš meču u Beogradu bio je 2:2, što u ukupnom skoru iznosi 4:3 jer je pre sedam dana na Kipru slavila domaća ekipa sa 2:1.

SAMO PAR SATI PRED REVANŠ: U Humskoj održan HITAN SASTANAK!

SAMO PAR SATI PRED REVANŠ: U Humskoj održan HITAN SASTANAK!

BAMBI PODSETIO NA NAJBOLJE DANE: Tošić brijiantnom asistencijom zasenio slavlje Bosanaca!

BAMBI PODSETIO NA NAJBOLJE DANE: Tošić brijiantnom asistencijom zasenio slavlje Bosanaca!

ZVANIČNO: Bivši napadač Partizana POTPISAO za Sporting!

ZVANIČNO: Bivši napadač Partizana POTPISAO za Sporting!

Ekipa Partizana do vođstva je stigla u 24. Minutu nakon odlične kontre koju je po desnoj strani povukao Dijabate, uposlio Gomeša u prostor, a napadač sa Zelenortskih ostrva nije imao problema da matira Pirića.

Nastavili su domaćini sa stvaranjem opasnih akcija u napadu, međutim bez konkretnog učinka, dok je AEK pretio preko Faraja čiji je udarac završio u korner.

Prilično izjednačena igra kada je u pitanju posed lopte, istina čini se da je Partizan konkretniji kada je ima u svojim nogama, ali povremene greške u opasnoj zoni ne bi trebalo da se ponavljaju.

Već na samom startu drugog poluvremena usledila je ofanziva gostiju, koja se isplatila u 51. minutu nakon što je Đorču uputio pas po zemlji ka petercu Partizana, zasmetao je tu Lopez, i lopta neopaženo ulazi u mrežu crno-belih.

Ipak, nisu crno-beli klonuli duhom. Samo dva minuta kasnije Dijebate je odlično driblao na levoj strain, uputio sjajan centaršut na koji je odreagovao Rikardo koji je udarcem glave matirao golmana gostiju i doveo Partizan u novo vođstvo od 2:1. Ovaj rezultat obećavao je produžetke, međutim, samo minut kasnije, Faraž je sjajno driblao na ivici šesnaesterca, prošao odbranu crno-belih i uputio sjajan udarac iskosa ka golu, Popović je bio nemoćan…2:2.

Za tih šest minuta viđena su čak tri gola…nakon toga su uspeli igrači Partizana da zatresu stativu, udarcem Meniga u 76. minutu.

Poslednji sudijski zvižduk na meču, označio je da se crno-beli opraštaju od svake nade za učestvovanjem u Ligi Evrope, te će se drugu godinu za redom boriti za mesto u grupnoj fazi trećeg po rangu UEFA takmičenja – Lige Evrope gde ga u plej-ofu čeka ekipa Hamrun Spartansa sa Malte koja je večeras savladala bugarski Levski nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ekipa AEK-a će u plej-ofu za mesto u grupnoj fazi Lige Evrope igrati protiv ekipe Dnjepra.

Detaljniji tok meča možete ispratiti u nastavku teksta...

PARTIZAN - AEK 2:2

Drugo poluvreme

87. Minut
BRANI PIRIĆ! Lutovac je šutirao sa desetak metara od gola, ipak na mesti golaman kiparske ekipe.
85. Minut
Rikardo Gomeš napušta igru, na teren će mladi napadač Samed Baždar.
76. Minut
STATIVA!!! Menig je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta pogađa stativu...dosta sreće za goste sa Kipra.
73. Minut
NOVI UDARAC KA GOLU PARTIZANA! Bruno Gama je pokušao na odbijenu luptu, sa skoro 20 metara ali siguran je bio golman Popović!
65. Minut
BRANE SE GOSTI! Rikardo je šutirao sa više od 17. metara ali pravo u golmana gostiju. IZ IGRE JE IZAŠAO NATHO A UŠAO NEMANJA JOVIĆ.

FK Partizan
Foto: MN Press
 
63. Minut
VELIKA ŠANSA ZA AEK! Alkman je prošao po desnoj strani, ostao sam pred golmanom Popovićem, ali je mladi golman Partizana uspeo da interveniše i tako sačuva svoju mrežu!

 

59. Minut
GOOL!!! Faraž je sjajno driblao na ivici kaznenog prostora i majstorski šutirao i savladao Popovića za 2:2 u Humskoj. Neverovatnih 5 minuta fudbala u Beogradu.
53. Minut
GOOOL!!! Sjajni Dijabate je prodrao po levoj strani, uputio izuzetno precizan centaršut na koji je najbolje odreagovao Rikardo i udarcem glave savladao golmana gostiju!

AEK
Foto: MN Press
 
51. Minut
GOL!!! Brza akcija gostiju donela je gola za izjednačenje i vođstvo u ukupnom skoru! Đorćo je sa desne strane po zemlji asistirao do Lopeza koji je zakačio loptu i smestio je u levi deo mreže golmana Popovića. 
48. Minut
GREŠKA ODBRANE PARTIZANA! Pogrešio je Marković u izbijanju lopte, stigla je lopta do protivničkog napadača ali su na vreme stigli Urošević i Vujačić da izblokiraju taj udarac...
45. Minut
POČELO JE DRUGO POLUVREME U HUMSKOJ!
 

Prvo poluvreme

45+2
KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Partizan vodi 1:0 što u ukupnom skoru iznosi 2:2. Prava borba tek predstoji.
37.MInut
Prekombinovali su igrači Partizana ovoga puta. Kružili su oko gola gostiju, pokušavali da probiju u kazneni prostor preko Filipovića i Natha. Loptu su u šesnaestercu imali Menig i Rikardo ali zbog previlike navele odbrane nisu mogli ni da se okrenu ka golu.
30. Minut
OBOREN RIKARDO! Odgurnut je napadač Partizana nekoliko santimetara od kaznenog prostora, ali sudija Sančez ne reaguje, samo aut...

 

24. Minut
GOOOOL!!! Dijabate je sjajno pronašao Rikarada Gomeša koji je ostao sam uz propust odbrane gostiju. Šutirao je Gomeš sa ivice šesnaesterca i tako savladao golmana gostiju. 1:0 za Partizan, što u ukopnom skoru čini 2:2.
22. Minut
VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN! Menig je dobio loptu u šensaestercu, iskosa šutirao ka golu gostiju, međutim neprecizno...

FK Partizan
Foto: MN Press
16. Minut
Igrači AEK-a maksimalno žele da otegnu igru i sruše tempo Partizana...svaki prekid im traje po nekoliko minuta, već dva puta su intervenisali lekari...to očigledno utiče na dosadašnju igru crno-belih.
8. Minut
NOVA ŠANSA ZA CRNO-BELE! Dijabate je odlično prošao po levoj strani, dugo se nameštao na udarac, nije želeo da asistira, šutirao je ali je bio vešto izblokiran. 

FK Partizan
Foto: MN Press
 
07. Minut
OPASNA ŠANSA ZA PARTIZAN!!! Rikardo je sjajno prodrao po levoj strani, uposlio Meniga pred petercem gostiju ali je brzonogi napadač crno-belih odmah izblokiran!
01.Minut
UTAKMICA JE POČELA!!!

FK Partizan
Transparent na Jugu
Foto: MN Press

Partizan (4-1-4-1): Popović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa - Dijabate, Andrade, Natho, Menig - Rikardo

AEK (4-2-3-1): Pirić – Rosales, Miličević, Tomović, Englezu – Ojer, Gustavo – Faraj, Altman, Đurkso – Lopes

 

BONUS VIDEO: Pogledajte kako Sejduba Suma dribla Harija Megvajera

 

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd