Skip to main content
Miloš Vazura u loži stadiona Partizana

OTKRIO KARTE: Vazura o dugovima i kazni UEFA

Foto: MN Press
U nastavku sezone, crno-beli će igrati na tri fronta.

Kalendarska godina je pri kraju, a u Partizanu su polako sumirali učinjeno. U sledeću godinu, ekipa Miroslava Đukića ulazi sa velikim očekivanjima s obzirom da će igrati na tri fronta, u Superligi, Kupu Srbije i Ligi Evrope. A u Humskoj nisu zadovoljni samo zbog toga, već i zbog finansija. 

- Finansijska situacija u klubu je nikad bolja. Veoma dobro poslujemo, igrači su zadovoljni otišli na odmor jer su dobili plate. Izmirili smo mnoge dugove, a pritom smo i beležili dobre sportske rezultate. Bitne su i finansije, ali ako nema uspeha, sve je uzalud. Sve mi izgleda kao bajka. Ukoliko bismo se vratili godinu unazad, niko tada nije očekivao da bi situacija mogla da bude ovakva - rekao je generalni direktor Miloš Vazura za Partizanov vesnik, ali i najavio nove poteze uprave kluba iz Humske. 

- Ušli smo u fazu dogovora i sporazumnog raskida ugovora sa igračima koji nisu igrali ili nisu bili licencirani, počev od Stevanovića ili El Munira. Imali smo dobar prelazni rok ovog leta, dosta smo zaradili, ali nismo napravili ništa slabiji tim. Uveren sam da će tako biti i u januaru. Mi živimo od prodaje igrača, no bitno je i da se pojačamo. Prodali smo za velike pare Leonarda, Milenkovića, Đurđevića i Mihajlovića - objasnio je funkcioner Parnog valjka.

Bilo je priče i o dugovima. 

- Imamo dugove, ali imaju ih i Real i Barselona. Ipak, možemo normalno da funkcionišemo. Dug iznosi oko 12-13 miliona evra, ali ćemo precizniju brojku ćemo imati u februaru. Mi ne možemo da dišemo od starih dugova, obaveze su ogromne. Ostalo je da isplatimo menadžeru Stefana Savića oko 600.000 evra, Apolonu smo isplatili dva miliona i ostao je još milion evra. To ćemo platiti u dve rate, u februaru i avgustu. Koliko god dobro da poslujemo, dođe na naplatu neka obaveza. Nadam se da ćemo imati dobar prelazni rok i da ćemo očistiti stare dugove. Ova uprava se ponaša odgovornije i isplaćuje menadžere odmah po prodaji nekog igrača. Pokazalo se da je to bio dobar pristup.Ostalo je da još isplatimo Savića, Ljajića i Markovića, kome dugujemo još malo. Mi smo uveli moralnu obavezu da se igrač odrekne dugovanja ako ode u bolji klub. Cilj je da dobro poslujemo i tokom zime, što bi nam u avgustu donelo mirnoću, kako ne bismo morali da prodajemo igrače usred evropskih kvalifikacija. 

Vazura je takođe prokomentarisao izveštaj delegata UEFA tokom meča protiv Jang Bojsa, posle kog crno-belima preti kazna.

- Krivo mi je što je stigao katastrofalan izveštaj, što je utrčavanje skupljača lopti na teren posle našeg trijumfa bilo kažnjivo, što je skandiranje Srbiji bilo tumačeno kao rasizam... To su nenormalne stvari. Profesor Vuletić će braniti interese Partizana. Moramo da radimo na edukaciji navijača pred svaki meč, ne smeju da šalju skrivene poruke, da ne napadaju UEFA, jer smo mi pod posebnom lupom, pošto smo povratnici u Evropu. Spremni smo da im se obraćamo pred svaki meč, jer samo tako možemo da izbegnemo kazne, koje nanose ogromnu štetu klubu. Sigurno će nas UEFA kazniti, samo je pitanje koliko - zaključio je Vazura. 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd