fbpx
Skip to main content
Miloš Vazura

VAZURA PRIČAO U SUPERLIGI: Čim se bune navijači onda nešto nije u redu

Foto: MN Press
Tektonske promene.

Superliga u kojoj bi igrali samo najbogatiji klubovi glavna je od juče tema u fudbalskom svetu. Najavljene tektonske promene se donekle tiču i naših klubova, jer spadamo katagoriju koja "pučistima" nije interesantna i koja bi mogla da izvuče deblji kraj sa velikom većinom srednjih i malih Saveza i klubova. Zbog toga se oglasio i generalni direktor Partizana Miloš Vazura i izneo stav o Superligi.

PARTIZAN GA SILNO ŽELI: Dugo se priča o NJEGOVOM dolasku u Humsku! Oglasio se i sve OTKRIO

PARTIZAN GA SILNO ŽELI: Dugo se priča o NJEGOVOM dolasku u Humsku! Oglasio se i sve OTKRIO

LALATOVIĆ OZDRAVIO: Nahvalio Stanojevića pred okršaj na Karađorđu

LALATOVIĆ OZDRAVIO: Nahvalio Stanojevića pred okršaj na Karađorđu

NIGERIJAC NEUMOLJIV: Sadik opet POGODIO - LOVA stiže u HUMSKU (VIDEO)

NIGERIJAC NEUMOLJIV: Sadik opet POGODIO - LOVA stiže u HUMSKU (VIDEO)

– Pratimo dešavanja, ne iz sata u sat, već iz minuta u minut, jer se situacija očito tako i razvija. Naravno, moram da priznam, da smo svi zatečeni željom nekolicine velikih klubova da osnuju svoje takmičenje mimo UEFA i stava smo, kako je to rekao i predsednik Milorad Vučelić, da ne treba dozvoliti da se fudbalska piramida, koja je građena decenijama, tek tako sruši. Krovna organizacija mora da se poštuje, ovakva iskakanja nikome ne idu u prilog, a najviše će trpeti zemlje i kluovi koji nisu tako bogati i moćni – rekao je Vazura za Telegraf.

On ističe da je ključna solidarnost među klubovima.

– Mora da postoji sistem solidarnosti prema svima, prema klubovima koji nemaju tako veliku moć i novac. UEFA broji ukupno 55 nacionalnih saveza, to je mnogo zemalja i klubova, koji imaju pravo na život i šansu, a ne da se sve svodi na nekoliko najjačih, koji bi generisali uticaj i moć u zatvorenom, limitiranom sistemu. Ko može da garantuje da će od tog novog takmičenja svi da imaju benefit i priliku da prežive, ako se tačno zna ko u njemu učestvuje i ima pravo na sve te pogodnosti, dok su ostali izvan cele priče. Vidite i sami da se čak i navijači klubova koji osnivaju Superligu bune, to je znak da nešto nije u redu – rekao je Vazura i dodao:

– Po svemu navadenom i isplaniranom ispada da 12 klubova kontroliše kompletan fudbal u Evropi i da sama igra i manji klubovi zapravo služe u njihovu svrhu, kao “servis”, koga oni sada žele da se reše. Hijerarhija mora da se poštuje, zna se pod čijim smo svi krovom, zna se ko organizuje takmičenja i formati se menjaju decenijama, a klubovi, čak i oni manji, iz manje razvijenih zemalja, dobili su priliku da žive i takmiče se na visokom nivou, samim tim i da napreduju organizaciono i  finansijski.

Bajernu je ostalo još da potvrdi odbranu titule u Bundesligi, a večeras (20.30) mu u goste stiže Leverkuzen, i to je dobra prilika da Bavarci pokažu da im nema premca u Nemačkoj. Kvota na keca je 1,50, a na kombinazziju 1&3+ 1,78. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Leverkuzen.

Na kraju je generalni direktor crno-belih dodao:

– Mora se omogućiti da srednji i “mali” klubovi imaju šansu da se takmiče sa velikanima. Svedoci smo svake sezone nekom iznenađenju u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, gde i oni na koje se najmanje računa pomrse račune velikim klubovima. To je valjda draž fudbala. Jasno je da je ekonomski aspekt bitan, jer je sport u današnjem vremenu postao i biznis, ali fudbal je specifičan po tome što je oduvek bio igra za sve, za siromašne i bogate i ne vidim kome ovo raslojavanje ide u korist sem onima što već imaju mnogo, pa žele dodatno da “oplode” bogatstvo, dok bi, očito po njima, ostali trebalo da nestanu.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd