fbpx
Skip to main content
Miloš Vazura

VAZURA PRIČAO U SUPERLIGI: Čim se bune navijači onda nešto nije u redu

Foto: MN Press
Tektonske promene.

Superliga u kojoj bi igrali samo najbogatiji klubovi glavna je od juče tema u fudbalskom svetu. Najavljene tektonske promene se donekle tiču i naših klubova, jer spadamo katagoriju koja "pučistima" nije interesantna i koja bi mogla da izvuče deblji kraj sa velikom većinom srednjih i malih Saveza i klubova. Zbog toga se oglasio i generalni direktor Partizana Miloš Vazura i izneo stav o Superligi.

PARTIZAN GA SILNO ŽELI: Dugo se priča o NJEGOVOM dolasku u Humsku! Oglasio se i sve OTKRIO

PARTIZAN GA SILNO ŽELI: Dugo se priča o NJEGOVOM dolasku u Humsku! Oglasio se i sve OTKRIO

LALATOVIĆ OZDRAVIO: Nahvalio Stanojevića pred okršaj na Karađorđu

LALATOVIĆ OZDRAVIO: Nahvalio Stanojevića pred okršaj na Karađorđu

NIGERIJAC NEUMOLJIV: Sadik opet POGODIO - LOVA stiže u HUMSKU (VIDEO)

NIGERIJAC NEUMOLJIV: Sadik opet POGODIO - LOVA stiže u HUMSKU (VIDEO)

– Pratimo dešavanja, ne iz sata u sat, već iz minuta u minut, jer se situacija očito tako i razvija. Naravno, moram da priznam, da smo svi zatečeni željom nekolicine velikih klubova da osnuju svoje takmičenje mimo UEFA i stava smo, kako je to rekao i predsednik Milorad Vučelić, da ne treba dozvoliti da se fudbalska piramida, koja je građena decenijama, tek tako sruši. Krovna organizacija mora da se poštuje, ovakva iskakanja nikome ne idu u prilog, a najviše će trpeti zemlje i kluovi koji nisu tako bogati i moćni – rekao je Vazura za Telegraf.

On ističe da je ključna solidarnost među klubovima.

– Mora da postoji sistem solidarnosti prema svima, prema klubovima koji nemaju tako veliku moć i novac. UEFA broji ukupno 55 nacionalnih saveza, to je mnogo zemalja i klubova, koji imaju pravo na život i šansu, a ne da se sve svodi na nekoliko najjačih, koji bi generisali uticaj i moć u zatvorenom, limitiranom sistemu. Ko može da garantuje da će od tog novog takmičenja svi da imaju benefit i priliku da prežive, ako se tačno zna ko u njemu učestvuje i ima pravo na sve te pogodnosti, dok su ostali izvan cele priče. Vidite i sami da se čak i navijači klubova koji osnivaju Superligu bune, to je znak da nešto nije u redu – rekao je Vazura i dodao:

– Po svemu navadenom i isplaniranom ispada da 12 klubova kontroliše kompletan fudbal u Evropi i da sama igra i manji klubovi zapravo služe u njihovu svrhu, kao “servis”, koga oni sada žele da se reše. Hijerarhija mora da se poštuje, zna se pod čijim smo svi krovom, zna se ko organizuje takmičenja i formati se menjaju decenijama, a klubovi, čak i oni manji, iz manje razvijenih zemalja, dobili su priliku da žive i takmiče se na visokom nivou, samim tim i da napreduju organizaciono i  finansijski.

Bajernu je ostalo još da potvrdi odbranu titule u Bundesligi, a večeras (20.30) mu u goste stiže Leverkuzen, i to je dobra prilika da Bavarci pokažu da im nema premca u Nemačkoj. Kvota na keca je 1,50, a na kombinazziju 1&3+ 1,78. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Leverkuzen.

Na kraju je generalni direktor crno-belih dodao:

– Mora se omogućiti da srednji i “mali” klubovi imaju šansu da se takmiče sa velikanima. Svedoci smo svake sezone nekom iznenađenju u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, gde i oni na koje se najmanje računa pomrse račune velikim klubovima. To je valjda draž fudbala. Jasno je da je ekonomski aspekt bitan, jer je sport u današnjem vremenu postao i biznis, ali fudbal je specifičan po tome što je oduvek bio igra za sve, za siromašne i bogate i ne vidim kome ovo raslojavanje ide u korist sem onima što već imaju mnogo, pa žele dodatno da “oplode” bogatstvo, dok bi, očito po njima, ostali trebalo da nestanu.

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd