Utorak 19. mar 2024.
Matija Nastasić

VEČERAS PROTIV BIVŠEG KLUBA: Nastasić otkrio zbog čega je otišao iz Mančester Sitija (FOTO)

Foto: Profimedia
Prštaće u Engleskoj.

Večeras će Šalke u osmini finala Lige šampiona dočekati Mančester Siti Pepa Gvardiole, jednog od favorita za osvajanje trofeja u elitnom takmičenju, a redovima nemačkog predstavnika igraće i Matija Nastasić nekadašnji član upravo timа iz Engleske. Nastasić priznaje da mu je boravak u Mančesteru bio i najlepši u karijeri.

SELEKTOR SRBIJE DIPLOMIRAO: Krstajić položio za UEFA PRO licencu

SELEKTOR SRBIJE DIPLOMIRAO: Krstajić položio za UEFA PRO licencu

VULETIĆ: Zvezda je uvek tvrdila da je Zemlja okrugla

VULETIĆ: Zvezda je uvek tvrdila da je Zemlja okrugla

 - Iskreno, nisam želeo da dođe do ove utakmice. Svi znaju koliko je jak Mančester siti. S druge strane, srećan sam što ću imati priliku da se vidim sa nekim starim znancima. Biće mi čast da igram protiv njih. - rekao je Nastasić u intervjuu za engleske medije i prisetio se dana iz Sitija. - Prva sezona je bila sjajna. Osećao sam da sam spreman da odem tamo, da napravim veliki korak u karijeri, jer nekada u životu imaš samo jednu takvu priliku. Kada sam došao u Siti, imao sam veliku podršku od svih, kao da sam tu nekoliko godina. Igrao sam skoro svaku utakmicum, bio sam zdrav, sve je bilo odlično.

Matija Nastasić, fudbaler Mančester Sitija
Foto: Profimedia

Kobna po Nastasićev boravak u Mančesteru bila je povreda kolena. Ispao je iz tima i shvatio da je najbolje da ode. Stigao je u Šalke prvo na pozajmicu i večeras će se susresti sa bivšim klubom.

KAKAV PEH ZA PARTIZAN: Povredio se jedan od ključnih igrača, propušta i večiti derbi (FOTO)

KAKAV PEH ZA PARTIZAN: Povredio se jedan od ključnih igrača, propušta i večiti derbi (FOTO)

Bio je to šok za mene. Povredio sam se i nisam mogao da igram, a sve što sam želeo bilo je da na svakoj utakmici budem u timu - prisetio se Nastasić. - Dugo sam razmišljao u čemu je problem. Posle nekog vremena sam popričao sa Pelegrinijem i on mi je objasnio da moram da čekam šansu. Nije bilo problema među nama, ali nisam mogao da shvatim zašto ne dobijam više šansi da igram. Rekao sam mu da ako ne mogu da igram u Sitiju, da je najbolje za sve da odem, da promenim klub.

Posle svega Nastasić je sazreo u Bundesligi kao igrač, tvrdi da su mu poslednje dve sezone najbolje u karijeri, ali je ostala jedna žal kada je u pitanju Mančster Siti - što nije sarađivao sa Gvardiolom.

POSLE POBEDE NAD BAČKOM: Partizan u sredu pušta ulaznice za Proleter (FOTO)

POSLE POBEDE NAD BAČKOM: Partizan u sredu pušta ulaznice za Proleter (FOTO)

 - Kada vidim kako sada igraju, taj stil sa dinamičnim presingom i velikim posedom lopte, mislim da bi svaki igrač na svetu voleo da radi sa Gvardiolom. Mogu samo da zamislim kako izgledaju svakodnevni treninzi. Pričao sam sa Aleksandrom Kolarovim i rekao mi je da mu je Gvardiola najbolji trener kojeg je ikada imao. Kolarov je promenio dosta trenera u karijeri, pa ako on tako kaže, onda je sigurno tako - zaključio je Nastasić.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda ruska odbojkašica Ekaterina Efimova.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd