fbpx
Skip to main content
Radovan Radaković

VEČITI ZA RADAKOVIĆA: Bivši fudbaleri Zvezde i Partizana igraju za golmana

Foto: MN Press
1082 na 3030.

Nekadašnji fudbaleri Partizana i Crvene zvezde su se na inicijativu Alberta Nađa ponovo udružili i osmislili novu akciju u cilju pomoći bivšem golmanu crno-beli Radovanu Radakoviću, kojem je dijagnostikovan Difuzni karcinom želuca. 

ZAŠTO TAKO? Partizanu sudi zemljak trenera Anortozisa

ZAŠTO TAKO? Partizanu sudi zemljak trenera Anortozisa

HUMANA AKCIJA CRNO-BELIH: Za sve davaoce krvi besplatna karta za meč Partizan-Anortozis

HUMANA AKCIJA CRNO-BELIH: Za sve davaoce krvi besplatna karta za meč Partizan-Anortozis

DRUGI TERMIN: Pomeren meč Metalca i Partizana

DRUGI TERMIN: Pomeren meč Metalca i Partizana

Bivši asovi će u petak od 19:30 (Arena sport 3 Premium) odigrati humanitarnu utakmicu u dvorani ''Pinki'', a ulaz za gledaoce će biti otvoren od 19 časova. Ulaznice neće biti naplaćivanje, ali će na ulazima biti postavljane kutije u koje će svaki gledalac moći da ostavi dobrovoljni prilog, 

- Situacija u kojoj se Radaković nalazi je takva da moramo svi da se uključimo kako bismo mu pomogli. Udružili smo se bez obzira ko za koga navija i ko je gde igrao, jer u ovom trenutku to ne sme da bude važno. Cilj nam je da alarmiramo ljude i da se što više njih uključi u akciju kako bi Radaković dobio svu neophodnu medicinsku pomoć - izjavio je nekadašnji golman Partizana Ivica Kralj.

Pomoćni trener Crvene zvezde Nenad Milijaš ima sličnu poruku.

 - Želimo da pomognemo Radovanu, a ujedno i da našim primerom utičemo na druge. U petak ćemo odigrati humanitarni meč, a svako ko dođe u Zemun će moći da pomogne koliko može. Da li dobrovoljnim priligom ili slanjem humanitarne SMS poruke uopšte nije bitno. Verujem da će odziv biti dobar i da ćemo svi zajedno uspeti da pomognemo našem kolegi da ozdravi. 

Radovan Radaković
Radovan Radaković
Foto: MN Press

Radaković je naš nekadašnji fudbalski golman koji je, između ostalih klubova, čuvao mrežu Partizana, Voždovca, Obilića, Zemuna, Šturma i Standarda iz Liježa. Najbolje trenutke karijere doživeo je u dresu Partizana sa kojim je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije. 

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radovan saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu.

Radovanu možete pomoći slanjem SMS poruke 1082 na 3030 i uplatom na namenske račune otvorene u humanitarnoj fondaciji “Budi human”:

Uplatom na dinarski račun:
160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun:
160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd