Utorak 19. mar 2024.
Nemanja Vidić

Vidić krivi Ferdinanda i sebe zbog Džonsa i Smolinga

Foto: Profimedia
Legendarni štoper Mančester junajteda samokritičan.

Bivši trofejni kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić okrivio je Rija Ferdinanda i sebe zbog čestih povreda za slab napredak njihovih naslednika Fila Džonsa i Krisa Smolinga. Vidić i Ferdind bili su stubovi odbrane u uspešno doba Junajteda pod vođstvo Sera Aleksa Fergusona, a Džons i Smoling projektovani kao zamene, ali nisu ispunili visoka očekivanja.

SVET FUDBALA ZADESIO NOVI ŠOK! Fudbaler preminuo na isti način kao Astori

SRBIJA U MONDIJALSKOM ALBUMU: Pogledajte kako izgledaju Orlovi na sličicama u novim dresovima (FOTO)

- Pored sebe nisu imali iskusnijeg igrača u odbrani. Ne radi se samo o tome da im takav fudbaler bude stalni partner. Džons ima 24 godine i ako igra sa nekim od 34 sigurno će taj da bolje koristi glavu. Da bi se uzdigao mora da bude hrabriji i da se oseća komforno - rekao je Vidić za ESPN.

Ferguson je spremao zamenu za Vidića i Ferdinanda, prvo je početkom 2010. došao Smoling, a posle godinu i po dana i Džons, ali je jedan od najboljih štoperskih tandema ikada u Premijer ligi tpreo česte povrede.

Vidić smatra da su Džons i Smoling morali da izvuku korist tokom pauza Ferdinanda i njega.

Vidić
Nemanja Vidić
Foto: Profimedia

- Ukoliko izgubiš poverenje i razmišljaš "Da li treba da budem ovde ili negde drugde" onda je teško da igraš. Nismo mogli da im pomognemo. Čak i ako rade loše stvari.

Vidić, koji je završio fudbalsku karijeru pre dve godine, za tim sa Old Traforda je od 2006. do 2014. godine odigrao 300 utakmica i dao 21 gol, ali i osvojio pet titula Premijer lige, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prventvo, tri Liga kupa i pet Komjuniti šildova.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd