fbpx
Skip to main content
Stadion Rajko Mitić

ZVEZDA POSTIGLA SJAJAN DOGOVOR: Crveno-beli duguju 17 miliona evra, a platiće mnogo MANJE

Foto: MN Press
Lepe vesti za sve navijače crveno-belih.

Predsednik nadzornog odbora Crvene zvezde Dragan Milošević otkrio je da šampion Srbije ima dogovor sa Agrobankom po kome se otpisuje najveći deo duga koji iznosi 17 miliona evra.

NIJE SAMO ALEKSA TERZIĆ: Zvezda PRODAJE još jednog fudbalera u Seriju A!

NIJE SAMO ALEKSA TERZIĆ: Zvezda PRODAJE još jednog fudbalera u Seriju A!

SAD JE SVE JASNO: Mrkela OTKRIO da li Savić odlazi i da li se Degenek VRAĆA na Marakanu

SAD JE SVE JASNO: Mrkela OTKRIO da li Savić odlazi i da li se Degenek VRAĆA na Marakanu

ŽANDER NA MARAKANI: Zvezda zvanično predstavila PETO pojačanje (FOTO)

ŽANDER NA MARAKANI: Zvezda zvanično predstavila PETO pojačanje (FOTO)

- Agrobanka se sada nalazi pod kontrolom Agencije za sanaciju, stečaj i likvidaciju. Agrobanka je otišla u stečaj, sve svoje dugove naplaćuju po principu da se sve kamate otpisuju, bavimo se samo glavnim dugom. Zvezda bi sa 100 odsto davanja bila negativan slučaj, jer sam prilično siguran da nijedan dužnik Agrobanke nije platio 100 odsto glavnog duga. 200 miliona kvalitetnijih potraživanja Agrobanke su otišla po ceni od 11,29 odsto. Tokoliko su kupljena od strane stranog fonda, to su najkvalitetnija potraživanja koja je Agrobanka imala, gde postoje stabilne hipoteke - rekao je Milošević za portal Redstarbelgrade.

Crvena zvezda bi mogla da prođe sjajno s obzirom na to da je ukupan dug 17 miliona evra, a da bi crveno-beli trebalo da plate znatno manje.

- Za Zvezdu je čak i nepovoljno da vrati 6.8 miliona evra. Potpisali smo taj sporazum, jer taj osnov sporazuma, kad neko bude kupio naša potraživanja, ta cifra od 6.8 miliona evra je osnov za pregovore sa tim poveriocem koliko ćemo mi platiti. Da nismo potpisali, ostao bi 17 miliona evra. Ovako je ostao 6,8 miliona evra i sada država ako želi da proda naša potraživanja, ona će prodati tih 6.8 miliona evra, i to ako bude po ceni od 11.29 odsto, to će biti 700.000 evra. I onda ako ste tome prodali za 700.000 evra, i on ako ih proda za 1.5 - 2 miliona evra, on je super prošao. U najgoroj situaciji 1.300.000 evra na godišnjem nivou je cifra koju je Crvena zvezda u stanju da izdvoji danas, ranije nije mogla da izdvoji ni jedan evro za stare dugove.

Marakana
Marakana
Foto: Srbija Danas

Prema Miloševićevim rečima, Crvena zvezda je znatno smanjila dug proteklih godina.

- Imam priču koju pominjem o koferu, u jednom momentu je Zvezdi bilo potreban kofer od 55 miliona evra, možda i više, jer su se posle pojavila nova potraživanja, poput Ćalasana, Gorana Drulića i 20 nekih potraživanja iz prethodnog perioda. Ali, da smo imali kofer od 55 miliona evra, mi u tom trenutku ne bismo dugovali ni jedan jedni dinar. Danas, na način na koji imamo sklopljen aranžman sa Agrobankom i još jednom velikom bankom imamo sklopljen aranžman u kome je dug 6.8 miliona evra, kamate su otpisane. Od septembra 2020. godine kreću rate, u pet godišnjih jednakih rata treba da se isplati taj dug. Pre sporazuma je ukupni dug sa kamatama prema Agrobanci bio 17 miliona evra.

Predsednik nadzornog odbora je otkrio i konkretne brojke oko duga.

- Trebao nam je kofer od 55 miliona evra, danas nam treba kofer od 25 miliona evra, a do kraja godine, kada sve to bude formalizovalo, neće biti ni 14 miliona evra. Nije sve to vraćeno, nešto je otpisano našim pregovaračkim sposobnostima. Nama se sada svi koji nam potražuju novac javljaju posle Lige šampiona, a pre dve godine ih nije bilo ništa. Fudbalskom klubu je najvažnije da ispunjava uslove za UEFA licencu, ne zanimaju ih krediti i dugovanja prema agentima, već to da budu isplaćeni fudbaleri, stručni štab, država i drugi fudbalski klubovi - zaključio je Milošević.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Anđušić-Maksimović, supruga srpskog košarkaša Danila Anđušića.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
ccccc's picture

ccccc

ima li kraja sa ovima, od jeste fmp, nije cz, jeste cz, gasi, osnivaj, sad i u fudbalu, onaj dug, 2 pišem 1 pamtim...zlo, zlo...

0 | 1

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19