Utorak 19. mar 2024.
Zvezdan Terzić

TERZIĆ ZA SRBIJU DANAS: Dolazak Dragovića i Prijovića nije gotova stvar! Kolarov? Svaki kvalitetan igrač je dobrodošao

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Generalni direktor Crvene zvezde naglasio da crveno-beli neće dovoditi inostrane fudbalere u letnjem prelaznom roku.

Dok navijači i fudbaleri Crvene zvezde slave 32. titulu prvaka države, u kancelariji generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića se ne toči viski u znak radosti. Naprotiv, prvi čovek crveno-belih je u poslu do guše pripremajući teren za letnji prelazni rok.

SAZNAJEMO! U ZVEZDI ODUŠEVLJENI: Velika vest posle titule - stiže najbolji strelac lige!

SAZNAJEMO! U ZVEZDI ODUŠEVLJENI: Velika vest posle titule - stiže najbolji strelac lige!

TRAJALO JE 20 SEKUNDI: Razgovor i poljupci Stankovića i Lalatovića posle meča! Snimak se zavrteo, svi se pitaju jedno (VIDEO)

TRAJALO JE 20 SEKUNDI: Razgovor i poljupci Stankovića i Lalatovića posle meča! Snimak se zavrteo, svi se pitaju jedno (VIDEO)

KAKAV POTEZ BORJANA I GOBELJE: Zvezda bez navijača SLAVI TITULU, a onda su njih dvojica otišli na sever Marakane

KAKAV POTEZ BORJANA I GOBELJE: Zvezda bez navijača SLAVI TITULU, a onda su njih dvojica otišli na sever Marakane

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Imamo najjači tim u poslednjih 25 godina, pokazao je to i nedavni dvomeč sa Milanom, ali želimo da dodatno ojačamo ekipu. Cilj je da uđemo u grupnu fazu Lige šampiona ili barem u Ligu Evrope – ističe Terzić za Srbiju Danas.

Crveno-beli su zbog pandemije korona virusa, prema Terzićevim rečima, ostali bez prihoda od 22 miliona evra i to će u dobroj meri uticati na redosled poteza na letnjoj berzi.

- Nećemo plaćati obeštećenja, prilagodićemo se situaciji. Nismo prodali nijednog igrača godinu i po dana i bilo bi nedomaćinski i neodgovorno da sada plaćamo obeštećenja.

Lester želi da sačuva mesto koje vodi u Ligu šampiona, Sautempton nema poseban motiv, a dvojka primamljivih 2,00. Poslednjih pet duela ovih timova na Sent Merizu donela su makar tri gola, na poslednjem je Lester slavio sa epskih 9:0, a tip UG3+ sada se plaća kvotom 1,80. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Sautempton – Lester.

Strategija za kupovinu je jasna i u dobroj meri iznuđena zbog pravila da je u domaćem prvenstvu dozvoljeno da u protokolu budu četiri inostrana igrača.

- Tražili smo ranije da se promeni pravilo o broju stranaca, ali naši zahtevi nisu prihvaćeni. Pomirili smo se sa tim. OK, imamo četiri stranca na raspolaganju i ovog leta ih nećemo dovoditi. Potpuno smo promenili strategiju i dovodićemo samo domaće fudbalere. Ne verujem da će igrači iz Evropske unije uskoro dobiti status domaćih igrača. Ako je ranije bio argument da veći broj stranaca ugrožava prostor za srpske igrače, nema logike da se to sada menja. Nama su sada domaći igrači nosioci igre i tako će ostati.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Za normalno funkcionisanje kluba neophodan je priliv novca od transfera, a sa druge strane je izazov napada na Ligu šampiona.

- Nijedan od igrača koji čine kostur tima nije na prodaju! I tu se ne radi o ceni. Nećemo ni pričati sa zainteresovaim klubovima. Katai, Ivanić, Borjan, Sanogo, Ben, Milunović... su nam neophodni za kvalifikacije i ovde se priča na tu temu završava.

Zeleno svetlo za odlazak dobiće mlađi igrači.

- Veljko Nikolić, Željko Gavrić i Njegoš Petrović mogu da idu u slučaju dobre ponude, ali to ne znači u startu da će otići pre završetka kvalifikacija. Od njihovih transfera moramo da se izdržavamo. Omladinska škola treba da proizvodi igrače od kojih će Zvezda funkcionisati. Oni u ovom trenutku možda nisu spremni da zbog mladosti donesu sportski rezultat u Evropi kojem težimo, jer će detalji i iskustvo odlučivati u kvalifikacijama. Ja bih voleo da svi oni ostanu u klubu još dve-tri godine, ali od čega će Zvezda da živi?

Na “Marakani” razmatraju opcije za triling talentovanih klinaca.

- Za Nikolića, Gavrića i Petrovića imamo konkretne ponude, ali ne želim da pričam o imenima klubova, jer mi to u Zvezdi nikad nismo radili dok se ne završe transferi. Videćemo kako će se stvari odvijati.

Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragović
Foto: Profimedia

Pojačanja su posebna tema, javnost u Srbiji je već “navukla” Zvezdin dres Aleksandru Dragoviću i Aleksandru Prijoviću.

- Transferi Dragovića i Prijovića nisu gotova stvar, a stav Zvezde je da ne komentarišemo ništa što ne moramo dok se ne završi posao.

Na spisku želja crveno-belih su atraktivna imena poput Aleksandra Kolarova, Nemanje Radonjića, Nenada Krstičića, Nemanje Radoje, Milana Makarića… Međutim, Terzić je ostao dosledan stavu – tišini.

- Imamo odilična rešenja na svih 11 pozicija, a svaki kvalitetan igrač je dobrodošao.

Najatraktivnije pojačanje među nabrojanima svakako bi bio Kolarov, kojem uskoro ističe ugovor u Interu, a crveno-belima je neophodan još jedan levi bek.

- Imamo Rodića, tu je kao zamena Gobeljić – sa osmehom kaže Terzić.

Što se tiče momaka koji su nosili igru Zvezde u minulom periodu Nemanji Milunoviću ističe ugovor, a Dijegu Falćineliju pozajmica uz opciju da se otkupi ugovor od Bolonje do 1. juna.

Nemanja Milunović i Dejan Stanković
Nemanja Milunović i Dejan Stanković
Foto: MN Press

- Nadam se da će Milunović produžiti ugovor. Potreban je Crvenoj zvezdi. Odličan je igrač, dobar momak, nadam se da neće biti problema. Mi ćemo učiniti sve što je sa naše strane da Milunović ostane. Što se tiče Falćinelija, videćemo kada se završi sezona 25. maja, pa ćemo preseći i doneti odluku – podvukao je Terzić.

Kompletan intervju sa Zvezdanom Terzićem u kojem je govorio i o statusu crveno-belih u Evropi, treneru Dejanu Stankoviću, finansijskim problemima tokom pandemije korona virusa, pričama da je Crvena zvezda državni projekat, odnosu sa Partizanom, VAR-u, infrastrukturnim planovima, pročitajte u nedelju, 2. maja, na sportskim stranama Srbije Danas.

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd