Utorak 19. mar 2024.
Aleksandar Džikić

ABA LIGA: Drama u Morači pripala Budućnosti (FOTO)

Foto: MN Press
Prvi meč polufinalne serije.

Budućnost je pobedila u Podgorici 84:83 (23:24, 11:15, 30:22, 23:19) i za korak je bliža finalu u kom će gotovo izvesno igrati protiv Crvene zvezde, jer su crveno-beli deklasiranjem Mornara pokazali da su za klasu bolji od Barana. Drugi mečevi polufinalne serije igraće se u nedelju, 25. marta, a u finale će klubovi koji stignu do dve pobede. 

DIREKTNO IZ ČIKAGA! Procurio detalj sa Aninog POROĐAJA koji će SVE ODUŠEVITI (FOTO)

TORINO OČIMA NE VERUJE: Mihajlović je smenjen pre dva meseca, ali Bikovi su GORI bez njega na klupi

EKSKLUZIVNO! Stigla FOTOGRAFIJA uslikana neposredno pred Anin POROĐAJ! (FOTO)

CELA HRVATSKA CRVENI: Žestoka TUČA na velikom derbiju, SEVALE PESNICE na sve strane (VIDEO)

Meč u Podgorici je protekao u rezultatskoj klackalici od početka do kraja. Nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost tokom meča, a često se dešavalo da se u roku od tri minuta i po pet puta promeni vođstvo. Cedevita je u poslednja četiri minuta, posle serije 9-2, ušla sa plus pet. Gibson je trojkom vratio Budućnost na minus dva na 2,11 pred kraj meča, ali je Vil Čeri, najbolji igrač utakmice, vratio Cedevitu na plus četiri. Na minut i 29 do kraja, kod rezultata 78:81, Karlo Žganec je napravio namernu, ali je Aleksa Ilić pogodio samo jedno bacanje. Nemanja Gordić je trojkom smanjio na 82:83 na 45 sekundi do kraja. Usledila su dva promašaja Vila Čerija, prvo iz igre, a zatim i sa slobodnih bacanja, pa je na 2,8 sekudni do kraja Nemanja Gordić imao dva bacanja na 82:83. Realizovao je bivši košarkaš Partizana oba za vođstvo Budućnosti 84:83, ispostaviće se i pobedu ekipe koju sa klupe predvodi Aleksandar Džikić

FRANCUSKA I SVET U ŠOKU! Baloteli NAJSTRAŠNIJE ponizio PSŽ (FOTO)

Kod Budućnosti je najefikasniji bio Nemanja Gordić sa 23 poena, dok je 16 dao Kajl Gibson, a 12 Nikola Ivanović. U redovima Cedevite briljantan je bio Vil Čeri sa 24 poena, ali je u finišu meča promašio dva ključna napada i dva bacanja, Demetris Nikols je dao 19, a Filip Krušlin 12.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd