fbpx
Skip to main content
Nebojša Čović

ČOVIĆ OTVORIO DUŠU: Otkrio šta će biti sa LICENCOM, a dao i ŠOK predlog za domaću ligu (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/KK Crvena zvezda mts
Zanimljivo.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović bio je gost u klupskom podkastu gde je otvorio dušu o svemu, pre svega o statusu Crvene zvezd u okviru Evrolige i budžetu.

NBA: Pokuševski POVREĐEN, Marjanović ISKORISTIO minute

NBA: Pokuševski POVREĐEN, Marjanović ISKORISTIO minute

VELIKI SRBIN: Jokić oduševio naše ljude posle meča! Ali lakat Hrvata? Odgovorio i na to pitanje

VELIKI SRBIN: Jokić oduševio naše ljude posle meča! Ali lakat Hrvata? Odgovorio i na to pitanje

ZVEZDA MORA DA PLATI: Obradović dobio presudu u sporu sa crveno-belima

ZVEZDA MORA DA PLATI: Obradović dobio presudu u sporu sa crveno-belima

- Kada smo krenuli sa Evrokupom i Evroligom, prvo učešće Crvene zvezde u Evrokupu smo izborili Pešić i ja sa Đordijem (Bertomeuom prim. aut.). FMP je imao već dobru saradnju sa Evroligom, ne da bi je igrao, već u smislu organizacije turnira juniorske Evrolige i zato smo i dobili juniorski turnir u Beogradu koji je danas pod Zvezdom i nosi ime Marka Ivkovića, nesrećno ubijenog momka u Istanbulu. Evroliga je tako projektovana da je to firma i njih interesuje profit. To je koncept pa hoćete ili nećete. Ono što je naš cilj u Evroligi bio, to je da dođemo do poverenja. To možete da postignete radom i određenim rezultatima, kontaktima i akcijama. Direktno smo uspeli da dovedemo Fajnal For u Beograd. Naravno mi to ne bismo uspeli bez Grada Beograda i Republike Srbije, tadašnjeg gradonačelnika i sadašnjeg predsednika Srbije. Mislim da je to jedan od boljih Fajnal forova, a to su sve elementi izgradnje poverenja - rekao je prvi čovek Crvene zvezde za podkast "Pick'n'talk" i nastavio. 

- Naš konačan cilj je da Crvena zvezda bude ravnopravna u smislu dobijanja dugogodišnje licence. Mislim da će se dogoditi određene transformacije, videli ste da se već razgovaralo o novom formatu Evrokupa. Da li će to otići na 18 ili 20 klubova, da li će to biti prva i druga liga Evrope, videćemo. Ne treba baš mnogo mudrosti da se zaključi da cela firma EKA putuje u tom pravcu. Nama je cilj da tu budemo trajno i suvlasnici i iskreno, zašto bismo to krili, radimo intenzivno na tome. Toga nema bez rada, navijača i dobre organizacije, a mislim da mi sve tri te stvari imamo.

Budžet Crvene zvezde je tema o kojoj se stalno priča.

- Naš maksimalni budžet nikada nije prešao, a kada kažem maksimalni, to mislim na prvi tim i mlađe selekcije i sve što se radi tokom godine. Taj budžet nikada nije prešao 7.2 miliona evra. Od toga je 40 do 50 odsto prvi tim, kako koje godine. U našim prihodima, u punjenju budžeta, država nije prešla 30 odsto. Kada to kažem, mislim na Grad Beograd, Ministarstva, državna preduzeća... Sve ostalo smo mi obezbedili kroz sezonske karte, dnevne karte, marketinške aktivnosti, transfere i kroz sponzore koji nisu državna preduzeća. To je bilo do sada, a ova godina sezona 2020/2021 je vrlo specifična. Usled više sile, globalne pandemije, uskraćen nam je prihod od između 2 i 2 i po miliona evra. Teško je proceniti tačno, kako to ide sa kartama - istakao je Nebojša Čović. 

Sevilja je u poslednjih osam kola ispustila samo dva boda i sada je legitimni kandidat za titulu. Bilbao je sapleo Atletiko Madrid nedavno, ali je ipak klasična domaćinska ekipa, a kec mami sa kvotom 1,62. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Sevilja – Atletik Bilbao.

Izneo je i revolucionarnu ideju o reformi u domaćem takmičenju. 

- Što se tiče domaće lige treba ograničiti broj stranaca i broj godina za pojedine igrače. Na primer, ne više od dva stranca i ne više od dva, tri ili četiri igrača starija od 28 ili 29 godina. To je moj radni predlog, pri tom mora da se vodi računa, ako naši timovi iz KLS-a treba da budu konkurentni u drugoj ABA ligi, a druga je kao i prva, možeš da imaš 15 stranaca, onda nećemo biti konkurentni pa onda treba preduzeti i određene mere i na regionalnom nivou.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, devojka Lorisa Karijusa

 

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
10 Beograd