fbpx
Skip to main content
DIvac i Luburić

DIVAC MU JE OTEO ZASTAVU 1990: Otkriveno da je to najverovatnije SESTRIĆ Maksa Luburića i sin Nade i Dinka Šakića (VIDEO)

Foto: Youtube printescreen/Homens Brancos Não Sabem Blogar/Smrt fašizmu!
Zanimljivo.

Isplivale su zanimljive vesti o tome ko je Tomas Bilanović Šakić čovek kojem je Vlade Divac 1990. na Mundobasketu oteo NDH šahovnicu.. Posle kraha NDH Dinko Šakić je pobegao u Argentinu sa suprugom i tamo su dobili su troje dece. Dinko Šakić je u registar građana upisan kao Ljubomir Bilanović Šakić i to ime su nasledila i njegova deca. Zato je tek sada shvaćeno da je Tomas Bilanović Šakić najverovatnije sin jasenovačkih dželata Dinka i Nade, a samim tim i sestrić Vjekoslava Maksa Luburića, pošto je Nada polusestra upravnika Jasenovca.

LEK ZA DOSADU I BRZI KEŠ: Saznajte kako se OSVAJA DŽEKPOT vrlo lako uz par poteza!

LEK ZA DOSADU I BRZI KEŠ: Saznajte kako se OSVAJA DŽEKPOT vrlo lako uz par poteza!

POTEZ KARIJERE: Bjelica potpisuje za OVAJ klub

POTEZ KARIJERE: Bjelica potpisuje za OVAJ klub

IMA KRV DA VRI: Piksi najavio krupne promene u reprezentaciji

IMA KRV DA VRI: Piksi najavio krupne promene u reprezentaciji

- Uneo sam u dvoranu hrvatsku zastavu sa šahovnicom, umesto one sa petokrakom, komunističke... Imao sam akreditaciju fotoreportera, radio sam za lokalne novine. Kada mi je Divac oteo, počeo sam da trčim, ali bilo mi je teško, jer sam imao torbu na leđima - ispričao je Šakić pre nekoliko godina kako mu je Divac oteo zastavu. 

Brajton bi pobedom uplovio u mirne vode i blagi je favorit sa kvotom 1,90. Pogledajte sve kvote Mozzart kladionice za meč Brajton – Krisal Palas.

- Fotografije to ne pokazuju, ali je bio trenutak kada smo bili na deset centimetara licem u lice, vukli se za zastavu. Ja sam imao 180 centimetara, a on 216. Igračima je naloženo da ne reaguju jer su znali da se takve stvari mogu desiti. I ja sam potom ostao povučen, nisam želeo da naškodim Argentini. Nisam navijao za Jugoslaviju protiv Sovjetskog Saveza, ali nisam navijao ni da izgubi. Navijao sam za Hrvate iz tima Tonija Kukoča, Petrovića, Zorana Čuturu. Mislio sam da je i Divac Hrvat. Tek u trenutku kad mi je zgrabio zastavu shvatio sam da je Srbin. Nikada se nije politički izjašnjavao.

Tomas nikada nije hteo da komentariše ko su mu roditelji, ali muškarac sa dva prezimena uz to Bilanović Šakić u Argentini ne može biti niko drugi do sin Nade i Dinka, ali to nikada verovatno neće biti potvrđeno.

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd