Utorak 19. mar 2024.
Sašo Filipovski

FILIPOVSKI OTVORIO DUŠU: Ja sam NAJDEBLJI vegan na svetu (VIDEO)

Foto: MN Press
Učio na greškama, usvrašavao se u Americi.

Sašo Filipovski, trener crno-belih košarkaša, dao je opširan intervju za TV Partizan gde je govorio o mnogim stvarima.  Jedna od prvih stvari o kojima je pričao Filipvski jeste rad u bišvim kluboima i saradnja sa nekadašnjim mentorom, Duletom Vujoševićem.

CRNO-BELI PRED REŠAVANJEM PROBLEMA POD KOŠEM: U Partizan stiže evroligaško pojačanje (VIDEO)

CRNO-BELI PRED REŠAVANJEM PROBLEMA POD KOŠEM: U Partizan stiže evroligaško pojačanje (VIDEO)

ŽOFRI BACIO GROBARE U TRANS: Obećao sam, VRAĆAM se!

ŽOFRI BACIO GROBARE U TRANS: Obećao sam, VRAĆAM se!

ĐORĐEVIĆ DOBIJA STRAŠNO POJAČANJE: Iz NBA pravo u Virtus!

ĐORĐEVIĆ DOBIJA STRAŠNO POJAČANJE: Iz NBA pravo u Virtus!

GLAVOBOLJA ZA KOKOŠKOVA: Povredio se plejmejker (FOTO)

GLAVOBOLJA ZA KOKOŠKOVA: Povredio se plejmejker (FOTO)

- Turov mi je ostao u dobrom sećanju. Došao sam kada je ekipa bila sedma, završili smo kao drugi. Na kraju smo odmah izborili Evrokup. Tada smo na finalnom turniru izgubili od Dinama od Karija Pešića. Posle toga u finalu smo izgubili od Milana Gurovića koji je ubacio preko 30 poena. Odveo me je put u CSKA. Duško Vujošević me je zvao i bila mi je čast da radim u takvom klubu sa takvim trenerom. Žao mi je što je bio loš tajming, jer je tada klub sve osvojio, menjala se generacija plus mnogo povreda. Prosto CSKA nije klub koji trpi rekonstrukciju i igru sa mladim igračima iako su tada rekli da im je to cilj. Na kraju klub nije hteo da istrpi svoju zamisao. Nije se čekalo i ta epizda se završila. Bila je epizoda u Rimu, pa povratak u Sloveniju, onda Turska gde je bilo fantastično, tamo sam osvojio Kup.

Mnogo je radio na sebi FIlipovski u poslednje vreme. Pre dolaska u Humsku učio je posao u Americi.

– Odlučio sam da investiram u sebe. Gledao sam utakmice, bio sam u NBA ligi. Sakramento, San Antonio, Oklahoma, a na kraju sam završio u Čikagu. Pratio sam taj sistem, video sam mnogo interesantnih stvari. Dosta sam toga gledao tada, učio na greškama i usavršavao se i eto došlo je do toga da me je zvao Partizan. Prihvatio sam i srećan sam što sam deo kluba i familije.

Filipovski je u ovom intervjuu otrkio da je vegan. 

Kada radite u stresu, bitni su izduvni ventili. Lagao bih da ne volim da jedem. Mislim da sam najdeblji vegan na svetu. Čak sam 12 godina vegeterijanac, a dve godine vegan. Skidam kilograme polako, ali eto volim da jedem. Moram da naučem da jedem pametno - rekao je Filipovski.

 

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd