fbpx
Skip to main content
Kobe Brajant

KOBIJEVA UDOVICA ZVANIČNO PODNELA TUŽBU: Objavila imena policajaca koji su ga slikali mrtvog (FOTO)

Foto: Profimedia
Otkriveni užasni detalji.

Supruga tragično stradale NBA legende Kobija Brajanta, Vanesa Brajant i zvanično je podnela je tužbu protiv četvorice zvaničnika policije koji su slikali i dalje razmenjivali fotografije posmrtnih ostataka njenog supruga koji je stradao u padu helihoptera. 

ZVERSKI: Novi tripl-dabl i rekord Jokića! Spremio nova iznenađenja, nije šutirao trojke (VIDEO)

ZVERSKI: Novi tripl-dabl i rekord Jokića! Spremio nova iznenađenja, nije šutirao trojke (VIDEO)

SKROMAN UČINAK SRBA U NBA: Bjelica ubacio DVA POENA - Bobi gledao utakmicu sa klupe!

SKROMAN UČINAK SRBA U NBA: Bjelica ubacio DVA POENA - Bobi gledao utakmicu sa klupe!

TRAGEDIJA - OSTAO PARALIZOVAN: Nekadašnji as Dalasa i Nemačke reprezentacije nastradao u saobraćajki

TRAGEDIJA - OSTAO PARALIZOVAN: Nekadašnji as Dalasa i Nemačke reprezentacije nastradao u saobraćajki

Udovica Kobija Brajanta, koji je pre nešto više od godinu dana nastradao u helikopterskoj nesreći sa svojom 13-godišnjom ćerkom Đijanom i još sedam članova posade, podnela je tužbu protiv okruga Los Anđeles, šerifsko odeljenje ovog grada, kao i protiv četvorice policajaca koji su optuženi za narušavanje privatnosti i nemar nakon što su mobilnim telefonima snimali i delili slike i snimke mrtve dece, roditelja i trenera.

Ona traži i kaznenu odštetu za naneti duševni bol, a u tužbi koju je objavila na svom Instagram nalogu, navedena su i imena četvorice zvaničnika koji su optuženi da su učestvovali u fotografisanju žrtava, kao i da su kasnije delili te fotografije dalje.

U Vanesinoj tužbi se navode imena Džoija Kruza, Raula Versalesa, Majkla Rasela i Rafaela Meije.

Vanesa je u dokumentima iznela uznemirujuće detalje o tome kako je posle nesreće pozvala šerifa Aleksa Vljanuevu i istakla da ima bojazan da mesto nesreće nije zaštićeno od fotografisanja, na šta je on uverio da su zvaničnici policije obezbedili mesto.

Međutim, upravo ljudi koji poslati da zaštite mesto od fotografisanja posmrtnih ostataka Kobija, njegove ćerke, kao i ostalih članova posade, gde je takođe bilo još jedno dete, prekršili su svoja ovlaščenja i fotografisali su ostatke svojim privatnim telefonima.

Nakon toga, fotografije su razmenjivali sa prijateljima, a prema istrazi se sumnja da su napravili između 25 i 100 fotografija, od čega nijedna nije bila za potrebe istrage nesreće.

Sumnja se da je najmanje deset drugih policajaca dobilo je fotografije u roku od 48 sati.

Raul Versales i Rafael Meija su označeni kao osobe koje su napravile fotografije jer su se nalazili na licu mesta. Meija je čak je i nakon toga, ženi koja je kontrolisala saobraćaj u blizini mesta nesreće, nudio da joj pošalje fotografije ostataka Brajanta i ostalih nastradalih, na šta je dobio odgovor da joj to nije potrebno i da je taj čin nemoralan, na šta se on branio da radoznalost izvlači najbolje iz njega, i da su svi policajci radoznali.

Meija je dalje fotografije podelio Džoiju Kruzu, koji je nastavio da ih šalje dalje, čak i sa običnim građanima. Tako je pokazao fotografije i vlansniku jednog bara i konobaru, a na kameri objekta vidi se i kako zumira prstima fotografiju kako bi mu pokazao posmrtne ostatke za koje je verovao da pripadaju Kobiju.

Konobar je nakon toga svima razglasio tu vest, a čak se i šalio na račun posmrtnih ostataka Kobija Brajanta, ali je gazda bara bio ozbiljno uznemiren prizorom, kao i čitavom situacijom, to ga je mučilo celu noć i smatrao je da ne neprimereno za jednog policajca da se tako ponaša i da deli sa drugima slike mrtvog Kobija, pa je odlučio da slučaj prijavi šerifu, pa je ubrzo pokrenuta i istraga.

Podsetimo, Kobi Brajant i njegova ćerka Đijana, poginuli su 26. januara, nakon što je helikopter Sikorski S-76 kojim je upravljao pilot Ara Zobajan, udario u brdo oko Kalabazasa usled magle.

Kako je utvrđeno istragom, krivac za nesreću bio je pilot, koji se u toj situaciji nije poneo onako kako je to predviđeno.

Pored Kobija Brajanta, njegove ćerke Đijane (13), kao i pilota Aje Zobajana, u nesreći su poginuli bejzbol trener Džon Altobeli, njegova supruga Keri i ćerka Alisa, Kristina Mauzer, koja je Kobiju pomagala da trenira tim njegove ćerke, Sara Čester i njena ćerka Pejton.

Legendarni košarkaš i njegova ćerka sahranjeni su u krugu porodice, a njihov grob se i dalje ne zna.

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd