Utorak 19. mar 2024.
KK Partizan

KUP RADIVOJA KORAĆA: Partizan prvi finalista u Nišu, FMP nije uspeo da zaustavi Parni valjak (FOTO)

Foto: MN Press
Crno-beli trijumfovali sa 83:71.

Košarkaši Partizana prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća pošto su u niškoj dvorani ''Čair'' savladali FMP sa 83:71 (21:16, 18:20, 24:21, 20:14). Crno-beli će u borbi za ''Žućkovu levicu'' igrati sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Crvena zvezda i Mega Bemaks.

MUK U ČAIRU: Strahovit pad Jankovića, udario glavom o parket i ostao bez svesti (VIDEO)

MUK U ČAIRU: Strahovit pad Jankovića, udario glavom o parket i ostao bez svesti (VIDEO)

ZVALI SU GA RUSI: Partizanov stranac OTKRIO šta mu se najviše sviđa u Humskoj (FOTO)

ZVALI SU GA RUSI: Partizanov stranac OTKRIO šta mu se najviše sviđa u Humskoj (FOTO)

Partizan je mnogo bolje ušao u polufinale što je rezultiralo time da crno-beli već posle dva minuta imaju sedam poena prednosti. Služio je šut za tri poena izabranike Andree Trinkijerija pa je posle trojki Marinkovića i Renfroa Partizan već u 4. minutu imao iprvu dvocifrenu prednost na meču 14:3. Pot je pokušao da probudi svoje saigrače, ali je Partizan stigao polovinom prve deonice do 12 razlike 17:5. Ipak, do kraja prve četvrtine upravo je Pot uspeo da približi Pantere koji su na prvom malom odmoru imali pet poena zaostatka.

Start druge četvrtine prošao je u izjednačenoj igri obe ekipe, ali je posle nekoliko promašaja Pantera prednost Parizana ponovo bila skoro dvocifrena u 13. minutu (28:19). FMP-u se tajm-aut isplatio i serijom od pet poena prilaze Panteri na četiri razlike 28:24 u 15. minutu. Ipak, Si i Janković uspeli su da vrate Partizanu dvocifrenu prednost 35:24 u 17. minutu. Međutim, u poslednja tri minuta prvog poluvremena FMP se mnogo bolje snašao i uspeo da na veliki odmor ode sa zaostatkom od tri poena za Partizanom.

Odmor je više prijao Panterima koji su bolje otvorili drugo poluvreme i ubrzo poveli prvi put na meču. Usledio je period igre koš za koš, a sve je nesportskim faulom prekinuo Rit pa su crno-beli ponovo uspeli da dođu do prednosti 49:45 u 24. minutu. Čeitir poena je Partizan imao sve dok Vanja Marinković nije postigao dve uzastopne trojke za novou dvocifrenu prednost Partizana 59:49 u 27. minutu. Usledilo je nekoliko grešaka igrača Partizana, kao i tehnička greška za Trinkijerija zbog prigovora, ali je Partizan pred odlučujuću četvrtinu sačuvao solidnih šest poena prednosti 63:57.

Početak poslednjih 10 minuta meča nije doneo mnogo promena. Rit je nastavio sa dobrom igrom i poenima približio FMP na četiri poena razlike 63:59, ali su četiri poena u nizu Lendejla, kao i koš Veličkovića još jednom vratili Partizan na dvocifrenu razdaljinu 69:59 u 33. minutu. Crno-beli su u poslednjoj četvrtini podigli nivo odbrane, dok je napad odlično funkcionisao pa je posle četiri uzastopna poena Renfroa vođstvo Partizana bilo 12 poena u 36. minutu (73:61). To se ispostavilo kao dovoljna prednost, pa su crno-beli mirno priveli meč kraju i ostvarili trijumf vredan plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća.

 

FMP - PARTIZAN 71:83 (16:21, 20:18, 21:24, 14:20)

DVORANA: Čair.

SUDIJE: Belošević, Obrknežević, Nikolić.

GLEDALACA: 3.000.

FMP: Šešlija 5, Pot 15, Bursać 2, Radovanović 8, Rebec 3, Jeremić 13, Uskoković 4, Rit 12, Đorđević 7, Momirov 2, Paunović, Vojinović.

PARTIZAN: Marinković 17, Veličković 7, Si 8, Renfro 13, Lendejl 18, S. Janković 3, Jaramaz 2, Gagić 2, Pecarski, Gegić, Pejdž 6, N. Janković 7.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda legendarna američka skijašica Lindzi Von.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd