fbpx
Skip to main content
Vlade Divac

DANAS JE PREMINUO Zbog njega je Divac otkrio istinu o Kosovu i bombardovanju Srbije! Izjava koja je uzdrmala Ameriku (VIDEO)

Foto: MN Press
Voditelj koji se nije plašio da pusti drugu stranu priče.

Leri King je preminuo danas u 87. godini. Važio je za jednog od najuticajnijih ljudi u medijima na svetu i uvek je bio u centru dešavanja, pa je tako 1999. napravio istorijski intervju sa Vlade Divcem.

JEDAN KLIK dovoljan je da osvojiš 200.000 dinara!

JEDAN KLIK dovoljan je da osvojiš 200.000 dinara!

U MORNARU SE NE PLAŠE ZVEZDE: Pavićević o TURBULENCIJAMA, Lojdu, Noku...

U MORNARU SE NE PLAŠE ZVEZDE: Pavićević o TURBULENCIJAMA, Lojdu, Noku...

EVROLIGAŠ SE RASPADA: Bivši NBA asovi NAPUSTILI Himki!

EVROLIGAŠ SE RASPADA: Bivši NBA asovi NAPUSTILI Himki!

NATO je bombardovao Jugoslaviju, a King je pozvao najpoznatijeg Srbina u Americi, tadašnjeg centra Sakramento Kingsa i dao mu šansu da objasni neke stvari milionima Amerikanaca.

- Tužan sam zbog svega što se dešava u mojoj zemlji. Znate, američki narod je obmanut o onome što se dešava u Jugoslaviji. Užasno je. Pokušavam da razgovaram sa svojom porodicom, jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me zvao pre sat vremena. Bombardovanje je. Grozno je - rekao je Divac.

Osvrnuo se na svoju porodicu koja je u tim trenucima bila u Srbiji.

- Brat mi je u Beogradu, porodica južno od Beograda. Pokušavaju da nađu mesta u skloništima. Čujem da ima žrtava - odgovorio je Vlade.

Zakuvalo se u Italiji, a Milan uspešno odoleva napadima i čuva prvo mesto. Danas (18.00) ga očekuje težak ispit, pošto na San Siro dolazi Atalanta, a i kvote govori koliko će biti uzbudljivo: kec je 2,65, dvojka je 2,65, a iks 3,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan - Atalanta.

- Srbija je suverena zemlja. Meni je žao svih žrtava i srpskih i albanskih, ako to znači da su poginuli nevini ljudi. Problem je u nevinim ljudima koji plaćaju cenu zbog toga što političari na obe strane rade. Pokušavam da izvučem iz Srbije bebu mog brata. Tužno je što je ona u skloništu - rekao je Divac i dodao:

- Svako stoji iza svoje strane. Ja sam ponosan što sam Srbin. Nisam političar, rekao sam to, ali stvarno žalim zbog toga što se sada dešava mom narodu.

Kinga je zanimalo da Divac pojasni kako je šta je Kosovo za Srbiju.

- Kosovo je duša Srbije ako pitate svakog Srbina, svaki Srbin bi poginuo za Kosovo - zaključio je Vlade Divac 24. marta 1999. godine.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Marija Ristić, prelepa sestra Jelene Đoković

 

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
6 Beograd