fbpx
Skip to main content
Ostoja Mijailović, Filip Čović, Nebojša Čović

MIJAILOVIĆ JASAN: Nema kompromisa, tast Filipa Čovića ne može da vodi ABA ligu

Foto: MN Press
Bura na Jadranu podignuta u Srbiji.

Skupština ABA lije je otkazana i veliko je pitanje da li će regionalno takmičenje u košarci početi, kako je planirano, 2. oktobra.

LUDNICA NA JADRANU! Nema ABA lige! Laku noć, PREVAREN SAM!

LUDNICA NA JADRANU! Nema ABA lige! Laku noć, PREVAREN SAM!

NEMA SMISLA: Sudije sviraju FAUL svakom ko mrko pogleda Dejvisa i Lebrona, a tek ako JAUKNU (VIDEO)

NEMA SMISLA: Sudije sviraju FAUL svakom ko mrko pogleda Dejvisa i Lebrona, a tek ako JAUKNU (VIDEO)

OVOME SE MALO KO NADAO: Partizan u Evrokupu igra pred publikom

OVOME SE MALO KO NADAO: Partizan u Evrokupu igra pred publikom

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović objasnio je iz ugla svog kluba šta se sve dešava na Jadranu u predvečerje sezone.

- Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni deo ABA, da može da se takmiči. Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsedava ABA ligom – rekao je Mijailović za TV Prva.

Crno-beli smatraju da je to sukob interesa.

Poznato je da će Zvezdi sledećeg četvrtka u plej-ofu za Ligu Evrope rival biti jermenski Ararat, a kladionica Mozzart prva je izbacila kvote za ovaj meč. Kvota da će Zvezda slaviti i igrati u grupi Lige Evrope je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ararat - Zvezda.

- ABA liga može da počne, mi želimo da se nastavi, ali ne možemo da pravimo kompromis tamo gde ga nema. Crvena zvezda je tokom prošle sezone tužila ABA ligu, zbog pravne dokumentacije. Tužba Zvezde odnosila se na neuređenje pravne dokumentacije u vremenu kada je gospodin Čović bio na čelu ABA lige. Na Skupštini 27. maja jedna tačka se odnosila na vansudsko poravnanje Crvene zvezde sa ABA ligom. Nismo bili protiv toga. Mi jesmo glasali 27. maja pozitivno za sve odluke, ali kada smo dobili informaciju da u vansudskom poravnanju stoji ucena da gospodin Tošković mora biti predsedavajući ABA lige i da je to uslov da vansudsko poravnanje bude na snazi, tada smo se usprotivili i povukli naš glas. Ne mislim da tast moga sina treba da predsedava ligom i mislim da je to krajnje nemoralan čin. Želimo da se košarka igra, jedinu stvar koju ne možemo da prihvatimo je da tast Filipa Čovića bude predsednik ABA lige. To je glavna tačka sporenja. Ovo nije rat Zvezde i Partizana, moramo mđeusobno da se poštujemo, ali nećemo praviti kompromis po ovom pitanju – zaključio je Mijailović.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd