Utorak 19. mar 2024.
KK Crvena zvezda

POČINJE ANGT "MARKO IVKOVIĆ": Zvezda počinje protiv Olimpijakosa (FOTO)

Foto: KK Crvena zvezda
Igraće se u "FMP Areni".

Košarkaši Crvene zvezde mts pripremaju se za početak juniorskog Evroliginog turnira ANGT "Marko Ivković", a tim povodom u Beogradu je održana konferencija za medije. Govorili su trener juniora crveno-belih Bojan Đerić, kapiten tima Lazar Vasić i direktor kluba Filip Sunturlić.

- Očekivanja su kao i svaki put da mi kao sistem, vidimo ko od ovih momaka napreduje, na koga u okviru našeg sistema može da ide još više da se razvija. Mi u Crvenoj zvezdi osim trenutnog rezultata želimo i gledamo unapred. Druga stvar, prošle godine od ABA lige i Laktaša, igrali smo sva finala, i ostaje nam ovaj kvalifikacioni turnir da zaokružimo ceo ciklus što bi za sistem KK Crvena zvezda i ove momke bio izvanredan uspeh. Treće, ne i nevažno, na ovogodišnjem turniru idemo utakmicu po utakmicu, i kao i uvek idemo na pobedu. Prvi rival je Olimpijakos, i negde bi bilo bahato da pretimo i najavljujemo lak posao u takvom društvu. Daćemo sve od sebe, pa ćemo videti zašta će to biti dovoljno - rekao je Đerić.

KVARTET OSTAO U BEOGRADU: Đorđević odredio tim za Estoniju

KVARTET OSTAO U BEOGRADU: Đorđević odredio tim za Estoniju

ODRŽAN ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO: Evo ko su rivali Srbiji (FOTO)

ODRŽAN ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO: Evo ko su rivali Srbiji (FOTO)

Ekipu će ove godine predvoditi plejmejker Lazar Vasić.

- I ove, kao i svake godine, veoma smo motivisani i spremamo se naporno da ostvarimo cilj. Ovogodišnji turnir je težak, veliki izazov, počev od prve utakmice sa Olimpijakosom... Važno je da se držimo dogovorenog iz svlačionice, da ih ispoštujemo i sprovedemo, ali želimo i važno je da počnemo na pravi način pobedom protiv Olimpijakosa.

Predstavnik TV Arena Sport informisala je okupljene da će medijski sponzor i vlasnik prava za ovaj turnir, direktno prenositi 11 utakmica, a ostale će biti na "strimovima" i društvenim platformama takođe direktno prenošene, od prvog do poslednjeg dana turnira.

- Ove godine imali smo težak zadatak, da učinimo ovaj turnir još boljim od prethodnih koji su već bili ocenjeni i od strane Evrolige kao izvanrednog organizovani. Zahvalio bi se ovom prilikom TV Arenasport našem medijskom partneru, gradu Beogradu i Republici Srbiji. Takođe, i KSB bez kojih ovaj turnir ne bi mogao da izgleda ovako. U goste nam dolaze klubovi koji su košarkaške institucije i čast nam je da ih ugostimo u Beogradu. Turnir otvara duel Crvene zvezde i Olimpijakosa, meč dva kluba koji imaju vrlo bliske veze, i zato pozivam sve ljubitelje košarke da dođu i uživaju u dobroj košarci - rekao je Sunturlić. 

Turnir startuje u petak u 10 časova utakmicom Crvena zvezda - Olimpijakos.

RASPORED U "FMP ARENI": 

Petak:

Crvena zvezda - Olimpijakos 10.00

Cedevita - Venecija 12.00

Fenerbahče - Spars 14.00

Mega - Olimpija 16.00

Crvena zvezda - Venecija 18.00

Olimpijakos - Cedevita 20.00

Subota:

Mega - Fenerbahče 10.00

Olimpija - Spars 12.00

Olimpijakos - Venecija 14.00

Crvena zvezda - Cedevita 16.00

Spars - Mega 18.00

Fenerbahče - Olimpija 20.00

Utakmice za plasma od trećeg do osmog mesta igraju se u nedelju od 10 časova, kao i standardna takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki. Finale je na programu od 19 časova.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda odbojkašica Kamil Domingez

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd