fbpx
Skip to main content
Sonja Vasić

POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO: Košarkašice Srbije brane bronzanu medalju, na startu sa italijom

Foto: MN Press
Izabranice Marine Maljković u grupi i sa Crnom Gorom i Grčkom.

Evropsko prvenstvo za košarkšice počinje danas u španskoj Valensiji i francuskom Strazburu i trajaće do 27. juna. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas od 18 sati u Valensiji igra prvu utakmicu na Evrobasketu, a protivnik u dvorani “La Fonteta” biće selekcija Italije.Meč se igra u okviru grupe B, u kojoj će se tri sata ranije, u istoj hali, sastati Crna Gora i Grčka.

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Belgija 2,15, Holandija 1,68, Ukrajina 1,82

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Belgija 2,15, Holandija 1,68, Ukrajina 1,82

PEŠIĆ O JOKIĆU: Možda nije loše za Srbiju što je otkazao

PEŠIĆ O JOKIĆU: Možda nije loše za Srbiju što je otkazao

SAZNANJE ĆE ODJEKNUTI NACIJOM Oglasio se Jokićev otac: "Veoma je ozbiljno! Kad se SVE otkrije..."

SAZNANJE ĆE ODJEKNUTI NACIJOM Oglasio se Jokićev otac: "Veoma je ozbiljno! Kad se SVE otkrije..."

Posle poraza od Austrije, Makedonija danas (15.00) igra za produžetak nade da može da prođe grupu, i to protiv Ukrajine, koja je na premijeri ostavila dobar utisak, ali je izgubila od Holandije. Kvota na Ukrajinu je 1,77, na Makedoniju 4,90, a na iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ukrajina - Makedonija.

Na ovom Evropskom prvenstvu Srbiju će predstavljati: Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Ana Dabović, Maja Škorić, Maša Janković, Andela Dugalić i Tina Krajišnik.

Izabranice Marine Maljković na EP braniće bronzanu medalju osvojenu pre dve godine u Beogradu, dok će domaća selekcija Španije i aktuelni šampion Evrope, pokušati da ponovi uspeh iz 2019. godine. U grupi A, sa kojom se ukršta grupa B u Valensiji su domaćin Španija, Švedska, Belorusija i Slovačka. Preostale dve grupe igraće se u Strazburu, a u grupi C će se takmičiti Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trecjeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mesto među osam najboljih. Polufinalni dueli, finale, meč za treće i mečevi za peto i šesto mesto igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.

Prvog dana u Valensiji sastaće se još i Švedska i Slovačka od 12.00, odnosno Belorusija i Španija od 21.00 sat u grupi A. U Strazburu prvog dana igraju od 12.00 Rusija - Češka, od 15.00 Bosna i Hercegovina - Belgija, od 18.00 Slovenija - Turska i od 20.45 Francuska - Hrvatska.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija Guilter, fudbalerka iz Brazila 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd