Utorak 19. mar 2024.
Džona Bolden

PRŠTALO U NBA: Nesuđeno pojačanje Zvezde LUPILO blokadu! A onda je nastao HAOS! Koš sa pola terena ODLUČIO pobednika!

Foto: Youtube Printscreen
Veliki incident.

Filadelfija je ubedljivom pobedom nad Bruklinom 122:100 i ukupnim trijumfom od 4:1 zakazala polufinale sa Torontom, koji je istim rezultatom bio bolji od Orlanda. Reptorsi su slavili 115:96.

DOMINACIJA SRBA: Džoker DEMOLIRAO Sparse! Bobi u POLUFINALU Istoka! (VIDEO+FOTO)

DOMINACIJA SRBA: Džoker DEMOLIRAO Sparse! Bobi u POLUFINALU Istoka! (VIDEO+FOTO)

SKANDAL U NAJAVI: Budućnost OTIMA titulu ABA lige Crvenoj Zvezdi, evo i zbog ČEGA! (FOTO)

SKANDAL U NAJAVI: Budućnost OTIMA titulu ABA lige Crvenoj Zvezdi, evo i zbog ČEGA! (FOTO)

TOP 8: Real Madrid prvi rezervisao kartu za F4 Evrolige! (FOTO)

TOP 8: Real Madrid prvi rezervisao kartu za F4 Evrolige! (FOTO)

Seventisiksersi su odlično otvorili duel sa Netsima i na polovini prve četvrtine vodili sa 14:0. Gostima iz Bruklina ništa nije polazilo za rukom za razliku od igrača trenera Breta Brauna i Siksersi su na poluvreme otišli sa ogromnom prednošću - 60:31. Domaći tim je konstantno držao više od 30 poena prednosti, dok su gosti u poslednjoj četvrtini izlaskom prve petorke uspeli da ublaže poraz.

Na minut i 50 sekundi pre kraja sukobili su se Džona Bolden i Rodions Kuruks. Nekadašnji košarkaš FMP iz Železnika je izblokirao protivničkog košarkaša, a onda je došlo do fizičkog sukoba. Usledilo je guranje i verbalne rasprave, a utisak je da je Kuruks rukom po licu zakačio Boldena.

Sudije su posle odgledanog snimka u svlačionicu poslale obojicu, sa njima na "tuširanje" su morali Džanan Musa i Greg Monro.

U timu domaćina najefikasniji je bio Džoel Embid sa 23 poena i 13 skokova, Ben Simons je dodao 13 koševa, Tobajas Heris 12, a srpski centar Boban Marjanović 7 poena (3/5 iz igre, 0/1 za tri, 1/1 slobodna bacanja), uz 7 skokova i 4 asistencije za 14 minuta provedenih na parketu.

Kod Netsa, Rondi Holis-Džeferson je postigao 21 poen, Katris Levert 18, dok je Kuruks 14 ubacio koševa.

DRAMA U KAUNASU: Fener i Žalgiris ODIGRALI meč sa puno PREOKRETA, Veseli ušao među BESMRTNIKE (VIDEO)

DRAMA U KAUNASU: Fener i Žalgiris ODIGRALI meč sa puno PREOKRETA, Veseli ušao među BESMRTNIKE (VIDEO)

ČUDO U ŠEFILDU: Amater IZBACIO svetskog ŠAMPIONA! (FOTO)

ČUDO U ŠEFILDU: Amater IZBACIO svetskog ŠAMPIONA! (FOTO)

Pobednik se nijednog trenutka dovodio u pitanje, a domaćini su u poslednjem periodu imali maksimalnih +37 (115:78). Reptorsi su u ovim mečevima pokazali nadmoćnost, pošto su Medžiksi dobili samo prvi meč, a onda naredna četiri tim iz Kanade rutinski je rešio u svoju korist.  

U timu Toronta dominirao je Kavaj Lenard sa 27 poena, Paskav Siakam je dodao 24, Kajl Lauri je duel završio sa 14 koševa. Kod Orlanda, Di Džej Ogastin je postigao 15, Terens Ros 12, Aron Gordon 11, a crnogorski centar Nikola Vučević 7 poena, uz 7 skokova i asistenciju za 17 minuta.

U poslednjem meču večeri, Portland je savladao Oklahomu trojkom Damijana Lilarda u poslednjim sekundama utakmice (118:115). Tanderi su u finišu meča vodili sa 15 razlike (105:90) i izgledalo je da će serija vratiti u Oklahomu, ipak, Moris Harkles i Si Džej Mekolum su pogurali Blejzerse, da bi u poslednjem napadu junak meča šutem za tri poena srušio njihove snove o šestoj utakmici.

Lilard je ubacio fenomenalnih 50 poena (17/33 iz igre, 10/18 za tri, 6/8 slobodna bacanja) i oborio je klupski rekord Lamarkusa Oldriža po broju koševa u plej-ofu (46). Ispratili su ga Harkles i Mekolum sa po 17 koševa, Enes Kanter je ostvario "dabl-dabl" sa 13 poena i istim brojem uhvaćenih lopti.

Ni 10. "tripl-dabl"u karijeriRasela Vestbruka u plej-ofu, nije pomogao Oklahomi. Ras je meč završio sa 29 poena (11/31 iz igre), 11 skokova i 14 asistencija), izjednačivši se na četvrtom mestu večne liste sa Ražonom Rondom i legendarnim Lerijem Birdom. Džordž je postigao 36 poena, a 20 koševa je već zabeležio do odlaska na odmor.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda ruska odbojkašica Ekaterina Efimova.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd