fbpx
Skip to main content
Zmago Sagadin

Sagadin UDARIO po Zvezdi i nije je štedeo

Foto: MN Press
Poslednji angažman je imao u Skoplju.

Finalna serija ABA lige završena je pre nekoliko dana, a u okršaju košarkaša Crvene zvezde i Budućnosti uspešniji su bili crveno-beli. O dešavanjima u regionalnom takmičenju, kao i o seriji govorio je Zmago Sagadin, nekadašnji trener Zvezde. 

- Budućnost je ove sezone igrala Evroligu i pokazala je da tu ne pripada. Kao što Cedevita ili Zvezda nisu ničim pokazali u Evrokupu da pripadaju vrhu. Uostalom, u tom drugom takmičenju po vrednosti u Evropi jedna Andora je u vrhu, a Cedevita ili Zvezda sa svojim legijama stranaca to nisu. To sve govori - rekao je Slovenac za zagrebački Jutarnji list. 

U ZVEZDI SI ZBOG ĆALETA! Filip Čović OTVORIO dušu i rekao sve što mu je na srcu (VIDEO)

U ZVEZDI SI ZBOG ĆALETA! Filip Čović OTVORIO dušu i rekao sve što mu je na srcu (VIDEO)

SPREMAN SPISAK: Popović saopštio koje igrače je pozvao na pripreme za EP

SPREMAN SPISAK: Popović saopštio koje igrače je pozvao na pripreme za EP

ORLOVI ĆE IMATI MNOGO PROBLEMA: Đorđević će morati da nađe rešenje za NBA grmalja (FOTO)

ORLOVI ĆE IMATI MNOGO PROBLEMA: Đorđević će morati da nađe rešenje za NBA grmalja (FOTO)

- Čim se raspala bivša država, nakon što su se primirile vojne i političke strasti, intenzivno sam počeo razmišljati o jednoj zajedničkoj ligi u kojoj košarka na ovim prostorima može funkcionisati jer su sve domaće lige koje su nastale nakon samostalnosti bile, reći ću to, smešne. Tada je ABA liga bila spas i mislim da su ljudi koji su to pokrenuli, a govorim tu i o Radi Lorbeku i Danku Radiću, obavili u startu strašan posao. Prema toj ligi sam stoga emotivno vezan i sve ovo čemu sada svedočimo mi zaista teško pada. Smer u kojem ide sadašnja ABA liga je način da se ona raspadne. Svedoci smo niskih strasti, divljaštva, politikantstva, a sve to zajedno nije dobro ni za koga.

Sagadin je bio jedan od osnivača ABA lige, ali je sada po njemu ona postala mesto za islužene strance. 

- Ne proizvodi se ništa! A baš to je bila je pokretačka ideja kad se osnivala ABA liga. Ta je liga u to vreme i od NBA lige bila priznata kao liga u kojoj se proizvode igrači i bila je to naša velika snaga, ali i velika prilika za mlade igrače. Ovo što imamo trenutno je liga za islužene strance jer samo oni igraju i tu dominiraju, a njihov cilj je samo da uzimaju novac. To je katastrofa za klubove koji igraju ABA ligu. Treba se resetovati, postaviti stvari opet na čvrste, ali zdrave odnose, inače je ovo kraj ABA lige. Uostalom, gledao sam na TV petu utakmicu finala. Kada utakmica nije počela, bio sam uveren da neće ni početi. Svi zajedno sebi mažemo oči, ne vidimo probleme koji su veliki i koji se neće sami od sebe rešiti - zaključio je Sagadin koji je poslednji angažman imao pre pet godina, u MZT-u. 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Polina, ćerka hokejaške legende Vejna Greckog.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd