Utorak 19. mar 2024.
Danilo Anđušić

SRPSKI REPREZENTATIVCI ISKLJUČUJU SENZACIJU: Samo na OVO računamo!

Foto: KSS
Mečevi se igraju u subotu i ponedeljak.

Košarkaškoj reprezentaciji Srbije predstoje dva meča u FIBA kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

OVAJ CRNI PETAK JE DRUGAČIJI, IMA NEŠTO VAŽNIJE OD POPUSTA

OVAJ CRNI PETAK JE DRUGAČIJI, IMA NEŠTO VAŽNIJE OD POPUSTA

BJELICA NEĆE BITI SAM: Potencijalni reprezentativac Srbije IZNENADA potpisao za Sakramento (FOTO)

BJELICA NEĆE BITI SAM: Potencijalni reprezentativac Srbije IZNENADA potpisao za Sakramento (FOTO)

KAKAV UDARAC ZA REAL: Posle Kampaca i ON odlazi u NBA!

KAKAV UDARAC ZA REAL: Posle Kampaca i ON odlazi u NBA!

Izabranici selektora Igora Kokoškova u subotu igraju protiv Švajcarske, dok će u ponedeljak odmeriti snagu sa Finskom (18).

Andrea Trinikeri sjajno „gura“ s Bajernom u Evroligi, a večeras (20.00) ima priliku da protiv Panatinaikosa u Atini zabeleži osmu pobedu u 11. utakmici. Kvota na dvojku je 2,15, dok je kec 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Panatinaikos – Bajern.

– Veoma mi je drago što ponovo oblačim dres sa državnim grbom. Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke koje selektor postavi pred mene. Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Ipak, trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede u balonu. Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat – rekao je Danilo Anđušić, koji se posle sedam godina vratio u nacionalni tim.

Šansu za debi u selekciji Srbije tražiće i Stefan Pot. Bek Igokee zna kako izgleda osvajati medalje, pošto je to činio na velikim takmičenjima sa mlađim selekcijama srpske reprezentacije.

– Naša ambicija je da u subotu i ponedeljak zabeležimo dve pobede. Iako ćemo prvi put igrati u ovom sastavu, dosta nas se poznaje iz ranijih sezona i mlađih selekcija. Iako nije isto, verujem da smo za ovih nekoliko dana uspeli da se koliko-toliko uigramo i da ćemo uz dobru i požrtvovanu igru doći do našeg cilja. Okolnosti jesu specifične, ali kako nama tako i svima. Svi smo u hotelu, izolovani, svako na svom spratu, tako da su uslovi praktično isti za sve. Reprezentacija je ove godine već pobedila u Espu, verujem se da ćemo pobediti opet – istakao je Stefan Pot.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Aleksandra Mendez, devojka koja je umalo ukrala srce Kristijana Ronalda.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd