Utorak 19. mar 2024.
Miloš Teodosić

TEODOSIĆ O JOKIĆEVOJ ODLUCI: Siguran sam da je dobro razmislio

Foto: MN Press
Kapiten reprezentacije spreman za kvalifikacije.

Još uvek se ne smiruju strasti povodom odluke Nikole Jokića da ovog leta propusti reprezentativnu akciju i preskoči igranje kvalifikacija za Olimpijske igre, a onda i same Igre u Tokiju ukoliko se Srbija kvalifikauje. O tome je svoj komentar dao i Miloš Teodosić u intervjuu za ''Mozzart sport'', u kojem je Jokić bio samo jedan od tema.

ALIMPIJEVIĆ GA DOBRO POZNAJE: Bursa želi bivšeg igrača Partizana (FOTO)

ALIMPIJEVIĆ GA DOBRO POZNAJE: Bursa želi bivšeg igrača Partizana (FOTO)

NEVIĐENA DRAMA U FINIKSU: Sudije minut gledale snimak, “alej-up” rešio pobednika (VIDEO)

NEVIĐENA DRAMA U FINIKSU: Sudije minut gledale snimak, “alej-up” rešio pobednika (VIDEO)

SPEKTAKULARNO: Jokić nije ŽELEO doček u rodnom Somboru! Građani mu priredili IZNENAĐENJE koje će dugo PAMTITI (FOTO)

SPEKTAKULARNO: Jokić nije ŽELEO doček u rodnom Somboru! Građani mu priredili IZNENAĐENJE koje će dugo PAMTITI (FOTO)

 - Moje mišljenje se godinama menjalo po pitanju toga. Pre svega, svima treba ostaviti izbor, nikoga ne treba terati da igra. Ovo je lični stav, lični izbor. Ako si tu, dobrodošao si, ako nisi – u redu. To je tvoj stav. Nismo mi ti koji treba bilo kome od igrača koji ne dođu ili imaju nekih problema da govore bilo šta - rekao je Teodosić. - Ne treba ni javnost na loš način da prihvata sve to. I nama je teško kada neko ne dođe. Svako ima dovoljno dobar razlog da ne bude tu i mi treba samo da se pomirimo s tim, pa da se nadamo da će taj neko da se pojavi naredne godine.

Herojski su igrali Mađari u prva dva kola - dugo se držali protiv Portugala, otkinuli bod Francuskoj, a večeras (21.00) ih čeka strašan izazov - Nemačka koja je samlelal Portugal u drugom kolu i treba joj pobeda za prolaz. Kvota na Nemce je 1,23, a na kombinazziju 1&3+ 1,52. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Nemačka - Mađarska.

Što se tiče Nikole Jokića, kapiten reprezentacije Srbije smatra da treba imati razumevanja za njeogvu odluku bez obzira što je navijačima Srbije teško pala.

 - Ne mogu da govorim iz Jokinog ugla, jer nisam u njegovoj koži. Nisam imao priliku da odigram toliki broj minuta i utakmica u jednoj sezoni, nositi celu ekipu… Voleo bih da sam mogao da osetim i to. Siguran sam da je on dobro razmislio i doneo konačnu odluku za koju smatra da je najbolja po njega. Između ostalog i po tim. Ako je Jokić spreman 100 odsto, onda smo mi na deset stepenika iznad, bolji. Ako imamo Jokića koji je na 50 odsto – nije to to. Nama je potreban Jokić koji je 100 odsto spreman, da li će igrati ove ili sledeće godine, iskreno se nadam da hoće - smatra  Teodosić. - Žao mi je što dosta ljudi osuđuje njegovu odluku. Mogu donekle neke stvari da razumem, ali treba da mu pružimo podršku. On je naš ambasador u SAD, neko ko je napravio zasad sjajnu karijeru, treba da ima podršku svih nas i cele nacije.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Jasmina Aleksandrov, bivša košarkašica i supruga Nemanje Aleksandrova

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd