Skip to main content
Nenad Bjeković

UPRAVA PARTIZANA KONTRIRA OPOZICIJI: Bjeković pre 40 godina rekao da navija za Zvezdu

Foto: MN Press
Novo rukovodstvo izabrano u ponedeljak u SC "Teleoptik".

Nije mnogo vremena prošlo od krivične prijave opozicije u FK Partizan do odgovora. U ime novog rukovodstva crno-belih oglasio se Vladimir Vuletić. Novoizabrani potpredsednik, koji je i bio na čelu Nadzornog odbora jedan je od ljudi protiv koga je podneta krivična prijava. Predvodnik opozicije Nenad Bjeković je između ostalog i optužio novo rukovodstvo da su za njih glasali i Vuletićevi prijatelji, od kojih je jedan i navijač Crvene zvezde. 

- Ne vidim zbog čega u Skupštini Partizana ne bi sedeli moji prijatelji, partizanovci. Svako ko navija za Partizan ima pravo da bude njegov deo na neki način. Tako je i za prijatelje Nenada Bjekovića, mada za njega to ne mogu da tvrdim jer je još 1976. godine izjavio da je navijač Crvene zvezde. Bjeković ima problema sa kognitivnom funkcijom usled godina i ne može dobro da prebroji skupštinske delegate - objasnio je Vuletić za koga mandati Bojana Nišića i Uroša Mijatovića nisu sporni. 

- Sve smo uradili po Statutu. Članovi Skupštine Goran Colić i Nenad Vučković 10. i 11. oktobra podneli su ostavke, što je uslovilo održavanje dva zbora, jedan društveno-sportskih radnika i jedan navijača-prijatelja kluba. Predsedavao sam prvim zborom, postoji audio snimak, prisustvovalo mu je 35 članova. Bojan Nišić je na njemu izabran za člana Skupštine. On jeste moj prijatelj i ja se svakim svojim prijateljem ponosim. Drugom zboru nisam prisustvovao do kraja, navijači su 12. oktobra izabrali Uroša Mijatovića. Na osnovu toga poslali smo poziv za sednicu najvišeg organa kluba svim članovima, dobili su ih dva nova delegata, kao i Bjeković i ostali.

Za kraj razgovora, Vuletić je uzvratio pitanjem. 

- Ko je gospodin Bjeković da moramo da mu to omogućimo. On je član Skupštine, kao i svako drugi. Po čemu je to Dragan Veljić poznatiji od Bojana Nišića. Ko je Ostoja Mijailović? Čovek bez škole!  Rekao je za mene da bi mogao da glumim u Narodnom pozorištu, a siguran sam da on nikad nije ni gledao predstavu u tom teatru. Nenad Bjeković prebrojava crvena i crna krvna zrnca. Narodna poslovica kaže "ako je Turčin krvav do lakta, onda Srbin mora do kolena da bi dokazao da je janičar". Te reči najbolje oslikavaju ponašanje delegata naklonjenih Bjekoviću.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
21 Beograd