Utorak 19. mar 2024.
Rade Zagorac

ZAGORAC NIKAD SPREMNIJI: Pojačali smo treninge, vidi se produktivnost!

Foto: MN Press
Košarkaš Partizana vredno radi.

Sve smo bliži početku košarkaške sezone. Košarkaši Partizana za osam dana igraju prvi meč Evrokupa u Badaloni protiv Huventuda, a Rade Zagorac jedva čeka da mečevi počnu. Podsetimo da su crno-beli poslednji meč igrali još u martu kada je sezona prekinuta zbog virusa. Svoje utiske sa priprema uzneo je pomenuti Zagorac.

Denver uzvraća udarac - Podrži Jokića i društvo uz 1.000 RSD bonusa i to BEZ USLOVA

Denver uzvraća udarac - Podrži Jokića i društvo uz 1.000 RSD bonusa i to BEZ USLOVA

UZBUNA MEĐU EVROLIGAŠIMA: Jedan klub POTVRDIO slučaj koronavirusa!

UZBUNA MEĐU EVROLIGAŠIMA: Jedan klub POTVRDIO slučaj koronavirusa!

RASKID UGOVORA: Bivši igrač Partizana napustio FMP i otišao da igra ABA 2 ligu (FOTO)

RASKID UGOVORA: Bivši igrač Partizana napustio FMP i otišao da igra ABA 2 ligu (FOTO)

– U poslednjih sedam dana smo pojačali rad na treningu, vidi se veća produktivnost, želja. Veoma je važno da timski trening bude uspešan… Pohvalio bih to prepoznavanje težine situacije, gde svaki igrač ulaže velike napore. Vidi se napredak u odnosu na početak sezone – izjavio je Zagorac za TV Partizan.

Zbog problema sa putovanjima, koje uzorkuje virus korona, Partizan nije imao mnogo izbora kad su protivnici u pitanju tokom pripremnog perioda.

Nije Denver imao sreće u drugoj utakmici finala Zapada, izgubio je trojkom u poslednjim trenucima, i sada mora da juri prednost Lejkersa od 2:0. Kvota na pobedu Jokićevog tima večeras (03.00) je 3,35, dok novi trijumf Lejkersa nosi kvotu 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Denver - Lejkers.

– Mnogo toga nedostaje u ovoj situaciji, između ostalog i provere sa jakim protivnicima iz drugih liga i kultura same igre. Mislim da je to uvek dobra stvar, zato što nas ta različitost čeka i u ABA ligi i Evrokupu, jer ne igraju sve ekipe na isti način i sa istim stilom. U svakom slučaju mi smo uradili najbolji mogući posao što se tiče selekcije protivnika u ovom delu sezone. Pokušaćemo da odigramo, koliko sam ja upućen, jednu ili dve prijateljske utakmice do početka takmičenja. Mislim da je to dovoljno. Imamo veliku odgovornost da na treninzima radimo na visokom nivou.

Sezona će početi bez navijača na tribinama.

– Ima mnogo ekipa u ligi koje imaju jak domaći teren, poput Zvezde, Budućnosti, Mornara. Mislim da je za te ekipe isto teško što će igrati bez prisustva publike. Mi smo imali priliku da vidimo to u pripremnom delu, gde je mnogo veći zahtev za komunikaciju igrača u toku igre. To može da bude i dobro, jer kad je vrela atmosfera i hala ispunjena publikom, mi nekad ne možemo da se čujemo u odbrani. Ove sezone to apsolutno ne sme da promakne, jer nemamo izgovora. Za neke promašaje u defanzivi i neke nepotpune rotacije bićemo isključivo mi odgovorni.

Zna Rade koliko su gledaoci i huk sa tribina bitni u Partizanovom domu.

– Jedna od stvari koje bih ja istakao što se tiče publike i tog nekog vetra koji daje, to su loše serije. Kada protivnička ekipa napravi osam ili deset vezanih poena u naletu, poznato je kakav impuls ljudi osete u hali. Pomognu nam da te serije budu bezbolnije, nego što bi bile u nekoj atmosferi neutralnoj. To su sve stvari koje su nama poznate, bez kojih će morati da se igra u nekom periodu, nadam se što kraćem. Igrači tu imaju veću odgovornost da se što manje oseti izostanak publike – zaključio je Zagorac.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd