Skip to main content
Svetislav Pešić

ZAŠTO ON NIJE BIO U TIMU: Letonci ovim pitanjem iznervirali Pešića, Kari im brzo odgovorio (VIDEO)

Foto: Srbija Danas
Poraz Orlova u Rigi.

Reprezentacija Srbije doživela je težak poraz u Rigi od selekcije Letonije u prvom meču trećeg „prozora“ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. Orlovi su poraženi sa 66:59 što ne zvuči toliko strašno koliko činjenica da je naš nacinoalni tim u drugom poluvrmenu izgledao nemoćno i bezopasno.

OČAJNA SRBIJA: Letonci ODRŽALI čas košarke izabranicima Svetislava Pešića

OČAJNA SRBIJA: Letonci ODRŽALI čas košarke izabranicima Svetislava Pešića

ANĐUŠIĆ BEZ ŽENINE PODRŠKE U PARTIZANU: "Zna se koji dres nosim na derbiju"

ANĐUŠIĆ BEZ ŽENINE PODRŠKE U PARTIZANU: "Zna se koji dres nosim na derbiju"

HALO, ATINA: Savić zvao generalnog menadžera Olimpijakosa, pričali su o Dorsiju

HALO, ATINA: Savić zvao generalnog menadžera Olimpijakosa, pričali su o Dorsiju

Selektor Srbije, Svetislav Pešić na konferenciji za medije, najpre je čestitao rivalu, a zatim naveo niz grešaka koje su odvele u poraz

- Pre svega da čestitam Letoniji, posebno na drugom poluvremenu, složio bih se sa Marinkovićem, igrali smo dva različta poluvremena. U prvom poluvremenu smo imali kontrolu. Radili smo sve šta smo želeli, jedini problem bio je ofanzivni skok rivala. U drugom delu smo počeli da igramo drugačiju košarku. Hteli smo da završimo meč odmah, bez strpljenja, discipline u napadu. Nismo igrali onako kako je bilo potrebno. Na kraju je to razlog poraza. Izgubili smo prvo ritam, pa onda i meč. Letonija ima talentovan tim, posebno sa spoljnih pozicija. Nismo uspeli da kontorlšemo njihovu igru unutra, fizički su bili bolji, ako to nedostaje onda koncentracija nije na potrebnom nivou. Napad nije bio na istom nivou kao u prvom poluvremenu -počeo je Pešić.

Potom je usledilo pitanje o tome kada je saznao da Miloš Teodosić neće biti deo tima za ovaj meč. Iz nekoliko pokušaja nije selektor razumeo šta ga pita novinar, pa je par puta ponovio "Ne razumem pitanje", tek posle intervencije moderatora konferencije je shvatio.

- Od početka priprema je bilo jasno da Teodosić ne može da igra, to nije vest za nas, niti iznenađenje, ne znam za vas. Nije bio plan da igra na ovom meču.

Pozabavio se selektor još malo uzrocima poraza:

- Imali smo 35 skokova, oni 41, razlika nije velika, ali je naša igra u reketu, posebno u trećoj deonici bila ispod potrebnog nivoa. Nije bilo kontrole skoka. Znali smo da su oni agresivni u unutrašnjim pozicijam, dobri u skoku, posebno u napadu. Letonija je jedan od timova koji zavisi od igrača na perimetru, znali smo da treba da kontrolišemo njihov šut za tri, pa da pratimo skok, ali to nije bilo na željenom nivou. Ne volim previše da pričam o Letoniji, treniram Srbiju, izgubili smo kontrolu igre zbog napada. Oni su bili agresivni, stvarali su pritisak, to smo očekivali, nije nas to iznenadilo. Pokazali smo to u prvom poluvremenu. Ovo je potpuno novi tim, neki novi igrači koji nisu igrali kvalifikacione mečeve do sada, potrebno je vreme. Letonija dugo vremena igra zajedno, poznaju se dobro i znaju šta žele u svakom momentu meča.

Nije želeo da priča o adaptiranju na igru rivala, posebno u momentima kada su Letonci na parket poslali nižu petorku bez klasičnog centra.

- Imamo veliki respekt prema njima, veoma su talentovan tim, ali generalno moram da budem iskren. Ne reagujem kao trenera na protivničke poteze. Nekada morate da se adaptirate, da analizirate, ali imamo svoj stil igre. Problem je bio u tome što morate da igrate zajedno protiv ovakvog tima. Nije to lako i ne tražim izgovore, samo kažem da je potrebno vreme da se naviknu na stil igre, na koncept igre, to smo izgubili u trećoj četvrtini ovog meča - zaključio je Pešić.

Najnovije vesti iz sveta košarke pročitajte OVDE

BONUS VIDEO

Scena sa svadbe Ane Dabović

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd