Utorak 19. mar 2024.
Košarkaška reprezentacija Srbije

AKROPOLIS KUP: Atinski TRILER pripao Srbiji, Bogdanović još jednom IZDOMINIRAO (VIDEO)

Foto: MN Press
Bilo je veoma uzbudljivo.

Košarkaši Srbije savladali su Grčku nakon produžetka u finalu Akropolis kupa u "OAKA Areni" rezultatom 85:80 (17:19, 14:19, 21:19, 20:15, 13:8). "Orlovi" su imali priliku da pehar osvoje i u regularnom toku meča, ali su nas izgubljene lopte i dva promašaja sa linije penala Micića koštala trijumfa, pa smo morali u dodatnih pet minuta.

Srbija je finalni susret odigrala bez Nikole Jokića, koji je zbog privatnih obaveza, a u dogovoru sa selektorom Đorđevićem ostao van sastava. U redovima naše reprezentacije odličan je bio Bogdan Bogdanović sa 28 poena, a Bjelica je imao monstruozan dabl-dabl od 18 koševa i čak 14 skokova.

STRAVA I UŽAS: Posle sudara Srbina i Grka jedan je OSTAO da leži na parketu! Novi VELIKi problem za selektora!

STRAVA I UŽAS: Posle sudara Srbina i Grka jedan je OSTAO da leži na parketu! Novi VELIKi problem za selektora!

BUM, BUM BOGDAN! Bogdanović trojkom uz zvuk sirene UTIŠAO OAKU (VIDEO)

BUM, BUM BOGDAN! Bogdanović trojkom uz zvuk sirene UTIŠAO OAKU (VIDEO)

AKROPOLIS KUP: Italijani NIKOGA ne mogu da DOBIJU, Turci VELIKIM preokretom do trećeg mesta (FOTO)

AKROPOLIS KUP: Italijani NIKOGA ne mogu da DOBIJU, Turci VELIKIM preokretom do trećeg mesta (FOTO)

Prvo poluvreme Grci su rešili u svoju korist sa sedam poena razilke, stekavši prednost u drugom kvartalu. Domaćine su predvodila braća Adetekumbo, a u Srbiji je praktično jedini raspoloženi bio Bogdan Bogdanović koji je u ovom periodu ubacio 12 koševa.

Orlovi su treći period odigrali dosta bolje, ali rezultatski to na kraju nije materijalizovano. Ipak, na četiri minuta pre kraja susreta, Srbija je povela iskoristivši odsustvo sa parketa Janisa Adetekumba (64:63). Bogdanović je nastavio da melje i novom trojkom doneo plus četiri našoj reprezentaciji.

U završnici regularnog toka viđena je prava drama. Srbija je ispustila plus sedam u poslednjem minutu, a nakon promašenih slobodnih bacanja Micića, Tanasis Adetekumbo je pogodio svoju petu trojku za produžetak.

U dodatnih pet minuta Srbija je odigrala rutinski, od starta perioda uzeli smo vođstvo i čvrsto ga držali do kraja meča.

Pored raspoloženih Bogdanovića i Bjelice, dobar je bio i Nikola Milutinov koji je postigao 14 poena, Kod domaćina, Janis Adetekumbo, MVP NBA lige, postigao je 20 koševa, njegov brat Tanasis 17 (5/9 trojke), a Nik Kalates je ubacio 15.
 

Podsetimo, u duelu za treće mesto Turska je savladala Italiju sa 72:70.

 

GRČKA - SRBIJA 80:85 (19:17, 19:14, 19:21, 15:20, 8:13)

DVORANA: OAKA Arena.

SUDIJE: Koromilas, Caruka, Picilkas.

GRČKA: Larencakis 5, Konijaris 2, Atinau 0, Kalates 15 (7as), Burusis 10 (6 sk), Papajanis 4, Printezis 4, Vasilopulos 3, J. Adetekumbo 20, T. Adetekumbo 17, Mitoglu.

SRBIJA: Simonović 6, Bogdanović 28 (7sk), Bjelica 18 (14sk), Raduljica 2, Birčević, Milutinov 14, Micić 5, Gudurić 7, Jović 5 (6as), Marjanović.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda bivša ruska teniserka, Ana Kurnjikova

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd