Utorak 19. mar 2024.
Aleksandar Đorđević

POSLE NOVE POBEDE: Đorđević otkrio zašto je koristio samo osam igrača i šta Orlovi moraju BOLJE

Foto: MN Press
Otvorio dušu.

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Novi Zeland u pretposlednjoj kontrolnoj utakmici pred početak Svetskog prvenstva u Kini (više pročitajte OVDE). Orlovi su bez velikih muka porazili rivala, a posle utakmice je selektor Aleksandar Đorđević otkrio zbog čega je koristio samo osam igrača i da nije u potpunosti zadovoljan igrom svojih pulena.

BRUKA I SRAMOTA: Glavni adut Grega Popovića na Mundobasketu NAPAO novinara!

BRUKA I SRAMOTA: Glavni adut Grega Popovića na Mundobasketu NAPAO novinara!

SPUSTIO MU ROLETNU: Pogledajte FANTASTIČNU blokadu Jovića nad Dilejnijem (VIDEO)

SPUSTIO MU ROLETNU: Pogledajte FANTASTIČNU blokadu Jovića nad Dilejnijem (VIDEO)

POKUŠAO JE DA OBJASNI: Gudurić je iznervirao Đorđevića, nije mu bilo dobro posle kritika (VIDEO)

POKUŠAO JE DA OBJASNI: Gudurić je iznervirao Đorđevića, nije mu bilo dobro posle kritika (VIDEO)

Selektor Srbije je istakao da je pobeda nad Novozelanđanima veoma važna, kao i da je srećan jer su njegovi izabranici držali koncentraciju na visokom nivou.

- Znali smo način na koji igra Novi Zeland, oni se nikad ne predaju. To je reprezentacija koja ima najveći ratnički karakter koji dolazi iz njihove kulture i to je ono što najviše cenimo. Možda smo mogli i da završimo utakmicu ranije, dobro smo kontrolisali rezultat - rekao je Đorđević posle utakmice.

Srbija je ceo meč odigrala sa samo osam igrača.

- Imali smo skraćenu rotaciju, Bogdanović je osetio mali umor što je sasvim normalno, s obzirom na minutažu koju je imao u svim prethodnim utakmicama, Sve je ovo dosta naporno, bez obzira što su utakmice pripremne. S druge strane, neki igrači nisu prošli kroz cele pripreme i osećaju drugu vrstu zamora. To je neka stvar kroz koju idemo i koju pokušavamo da nivelišemo iz dana u dan, da dođemo do jedne optimalne fizičke forme svi zajedno, na istom nivou. Bjelica je imao jednu akutnu upalu i nadamo se da će biti fit već sutra ili prekosutra. Lučić ulazi polako u formu i odradio je još jedan dobar trening. Ne verujem da će biti spreman za utakmicu sa Francuskom prekosutra i ne treba, ali ima vremena, polako hvata ritam uz njegovu veliku želju, sigurno da nam jako fali u rotaciji. Kada je reč o Raduljici bio je njegov red da odmara, kao što je prekjuče bio Marjanovićev, jednostavno koristimo to da imamo jedan intenzitet koji nam je jako potreban.

Aleksandar Đorđević
Aleksandar Đorđević
Foto: MN Press

Zatim je selektor Srbije otkrio čime je zadovoljan, a na čemu još mora da se radi.

- Dosta sam zadovoljan igrom visokih igrača danas, mislim da su obavili dobar posao. Imali smo dosta izgubljenih lopti, taj broj moramo da spustimo na duplo manji od ovoga danas. Ne treba težiti ka egzibicijama, treba igrati jednostavno, zajedno, maksimalno odgovorno i današnji sastanak je bio usmeren u tom pravcu. Jedna fanatična disciplina u igri mora da nas krasi u svakom momentu. Ne postoje manje važne odluke u igri, manje važnije lopte, manje važnija nesportska ili namerna lična greška, ili izgubljena lopta. Sve je jako važno jer su ovo šampionati koji se rešavaju na jednu loptu.

Srbiju u utorak očekuje poslednja provera pre početka Mundobasketa, a rival će biti Francuska.

- Francuzi su jedan od kandidata za medalju po mom mišljenju, uz četiri fantastična igrača koji čine okosnicu – De Kolo, Furnije, Batum i Gober, koji je već par godina najbolji odbrambeni NBA igrač i koji nam je pravio velike probleme u Lilu u utakmici za bronzanu medalju. To su vrhunski igrači koji prave razliku. Francuzi ponovo imaju jednu sjajnu atletsku ekipu, ponovo su napravili jednu jako dobru generaciju - zaključio je Đorđević.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska odbojkašica Sara Bonifacio.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd