fbpx
Skip to main content
Novak Đoković

AMERIKANAC ZAČUĐEN NOVAKOVIM IZBOROM: Odrekao se LUKSUZA, zato je NAJVEĆA zvezda

Foto: MN Press
Pomama za Đokovićem, u Olimpijskom selu.

U jednom trenutku on trenira zajedno sa belgijskim gimnastičarkama. U narednom razgovara sa brazilskim odbojkašicama, ruča sa meksičkim dizačem tegova i deli savete olimpijcima iz Turske. Na osnovu objava na društvenim mrežama u nekoliko prvih dana u Tokiju, najbolji svetski teniser Novak Đoković je verovatno najpopularnija osoba u Olimpijskom selu.

Tako počinje tekst novinara lista "USA Today" Dena Vokena, koji sa određenom dozom čuđenja pita zašto zvezda kao što je Srbin nije izabrao komfor.

MERIDIAN ZA SRBIJU! Stiže 100.000 RSD za svaku osvojenu medalju naših sportista

MERIDIAN ZA SRBIJU! Stiže 100.000 RSD za svaku osvojenu medalju naših sportista

SKANDAL SE DANAS PONOVIO Sve isto kao sa Čavićem, slika NE LAŽE! A zlatna medalja - to je POSEBNA PRIČA

SKANDAL SE DANAS PONOVIO Sve isto kao sa Čavićem, slika NE LAŽE! A zlatna medalja - to je POSEBNA PRIČA

DUŠAN DOMINIRAO: Vlahović za 45 minuta brojao do SEDAM

DUŠAN DOMINIRAO: Vlahović za 45 minuta brojao do SEDAM

- Za mene je to fantastično iskustvo. Sjajno je što vidim da postoji mnogo sportista koji cene tenisere i prate tenis. Ovde smo kao predstavnici svoje zemlje i svog sporta i izuzetno je sikustvo biti u blizini najboljih sportista na svetu, gledati kako treniraju, kak ose oporavljaju, šta jedu, šta misle o životu, sportu, kako razmenjuju iskustva i znanje. Divno je. Mnogo je zabavno - citira Novakove reči pomenuti autor.

Đoković, prema pisanju Vokena, nije bilo kakav sportista.

- Osvojio je 20 Grend slem titula, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Tokom karijere je zaradio više od 150 miliona dolara samo od turnira. Verovatno će postati najbolji igrač u istoriji tenisa i verovatno je najpoznatija osoba na svetskom nivou u Olimpijskom selu. U takvim okolnostima, Đokoviću bi bilo lakše da boravi u otmenom fensi hotelu gde bi mogao da ima privatnost. Na kraju, primarni razlog zašto je u Tokiju jeste mogućnost da postane prvi čovek koji je ikada osvojio Zlatni slem, ako bi olimpijsko zlato i US open dodao na tri osvojena Grend slem turnira - piše Voken.

Sve vesti o Srbima na Olimpijskim igrama čitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, devojka Lorisa Karijusa

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd