Skip to main content
Nole

POSEBAN APLAUZ ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA - GROMOGLASNO: Delirijum ispred Skupštine, srpski narod pozdravlja heroje

FOTO: Srbija Danas/MNpress
Zahvalni su svima koji su se borili pod našom zastavom.

Devet medalja je osvojio srpski olimpijski tim u Tokiju i to se slavi u Beogradu ispred Skupštine.

Vreme je za slavlje - ŽIVELA SRBIJA!

Vreme je za slavlje - ŽIVELA SRBIJA!

SAVIĆ PLAČE KAO KIŠA: Je**ga, uuuuuh (VIDEO)

SAVIĆ PLAČE KAO KIŠA: Je**ga, uuuuuh (VIDEO)

DANAS JE CELA SRBIJA SLAVI I OBOŽAVA Ova devojčica je izrasla u svetsku veličinu, a porodična priča joj je PREDIVNA (FOTO)

DANAS JE CELA SRBIJA SLAVI I OBOŽAVA Ova devojčica je izrasla u svetsku veličinu, a porodična priča joj je PREDIVNA (FOTO)

Na starom mestu, ispred Skupštine grada, tu su zlatni Milica Mandić, Jovana Preković i vaterpolisti, srebrni Damir Mikec i bronzani Tijana Bogdanović, basketaši, Milenko Sebić, Zurabi Datunašvili i odbojkašice.

Veliki broj navijača je došao da proslavi rekord Srbije i najveći uspeh na Olimpijskim igrama od osamostaljenja.

Na balkonu je i pevačica Milica Todorivoć, čiji je hit "Ti moje zlato" bio prava senzacija u Tokiju. U holu Skupštine grada su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Oni su čestitali našim sportistima na uspehu ostvarenom u Tokiju, a pojedini Olimpijci na ovu svečanost došli su sa svojom decom. Prisutni su pre izlaska sportista na plato pobednika gromoglasnim aplauzom pozdravili sve učesnike Igara, pre svega osvajače četvrtog mesta,među kojima i Novaka Đokovića.

Od vlasnika medalja prvi se pojavio strelac Milenko Sebić. Zatim se na balkanu pojavila bronzana iz Tokija i srebrna iz Rija, tekvondistkinja Tijana Bogdanović.

Ogromne ovacaije i srca prisutnih osvojio je i rvač Zurabi Datunašvili. On je sa balkona poručio "Hvala puno, živela Srbija"

Pred mnogobrojnom publikom pojavili su se i basketaši, osvajači bronzanog odličja. Veliku radost među okupljenima izazvale su i odbojkašice, koje sa poslednje dve najveće svetske smotre sporta donose medalje.

One ujedno već od sutra kreću pripreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje za 10 dana.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd